Tereyağlı Erişte




Malzemeler :

♦ 2 su bardağı Erişte
♦ 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 2 çorba kaşığı Tereyağı
♦ 2,5 su bardağı Tavuk suyu
Tuz

Yapılışı :



01 _ Ayçiçek yağı ile 1 bardak erişteyi rengi dönene kadar kavurun.

02 _ Eriştelerin rengi döndüğünde tereyağı, 1 bardak erişteyi ilave edin.

03 _ Hemen ardından tavuksuyunu ilave edin, tuzunu kontrol edip gerekirse tuz ilave edin.

04 _ Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

05 _Tencerede 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak servis ediniz.



Not: 

-Kullanacağınız tavuksuyu miktarı erişte tipine göre ufak farklılık gösterebilir. 
-Kullanacağınız tuz tavuksuyu ve erişteye göre değişebilir.
-Evinizde tavuksuyu yok ise içme suyuyla da yapabilirsiniz. 


Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. erişte çok iştah açıcı görünüyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buda güzel, fakat cevizlisinide denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  2. bunu çorbasını biliyor ama bu usulü merak ediyordum, öğrenmiş oldum. elinize sağlık

    YanıtlaSil