Malzemeler :
♦ 2 su bardağı Erişte
♦ 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 2 çorba kaşığı Tereyağı
♦ 2,5 su bardağı Tavuk suyu
Tuz
Yapılışı :
01 _ Ayçiçek yağı ile 1 bardak erişteyi rengi dönene kadar kavurun.
02 _ Eriştelerin rengi döndüğünde tereyağı, 1 bardak erişteyi ilave edin.
03 _ Hemen ardından tavuksuyunu ilave edin, tuzunu kontrol edip gerekirse tuz ilave edin.
04 _ Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
05 _Tencerede 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak servis ediniz.
Not:
-Kullanacağınız tavuksuyu miktarı erişte tipine göre ufak farklılık gösterebilir.
-Kullanacağınız tuz tavuksuyu ve erişteye göre değişebilir.
-Evinizde tavuksuyu yok ise içme suyuyla da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
erişte çok iştah açıcı görünüyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBuda güzel, fakat cevizlisinide denemeni tavsiye ederim.
Silbunu çorbasını biliyor ama bu usulü merak ediyordum, öğrenmiş oldum. elinize sağlık
YanıtlaSil