Maydanozlu Tereyağı




Malzemeler :
♦ Tereyağı 150 gr.
♦ Maydanoz 1/2 demet
♦ Tuz
Yapılışı :


01 _ Maydanozları yıkayıp temizleyip kurulayıp ince ince doğrayın.

02 _ Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına ince kıyılmış maydanozları ve tuzunu ilave edin.

03 _ Maydanozlar ile tereyağını iyice karıştırın.

04 _ Karışımı elinizle yuvarlayın.

05 _ Alüminyum folyoya sararak dipfrize kaldırın.

06 _ Izgara et, tavuk yada balık yaptığınızda maydanozlu tereyağını dipfirizden çıkarıp etinizin üzerine 2-3 ince dilim kesip koyabilirsiniz.

07 _ Maydanozlu tereyağını lezzet vermesi için herzaman kullanabilirsiniz, özelliklede eti pişirirken kuruttuysanız etlerin üzerine mutlaka kullanmalısınız.




Not: .

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder