Malzemeler :
♦ Tereyağı 150 gr.
♦ Maydanoz 1/2 demet
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Maydanozları yıkayıp temizleyip kurulayıp ince ince doğrayın.
02 _ Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına ince kıyılmış maydanozları ve tuzunu ilave edin.
03 _ Maydanozlar ile tereyağını iyice karıştırın.
04 _ Karışımı elinizle yuvarlayın.
05 _ Alüminyum folyoya sararak dipfrize kaldırın.
06 _ Izgara et, tavuk yada balık yaptığınızda maydanozlu tereyağını dipfirizden çıkarıp etinizin üzerine 2-3 ince dilim kesip koyabilirsiniz.
07 _ Maydanozlu tereyağını lezzet vermesi için herzaman kullanabilirsiniz, özelliklede eti pişirirken kuruttuysanız etlerin üzerine mutlaka kullanmalısınız.
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder