Fırında Tavuk Baget



Malzemeler :

♦ Tavuk baget
♦ Un (Bagetleri kaplamak için yeterli miktarda)
♦ Yumurta (Bagetleri kaplamak için yeterli miktarda)
♦ Galeta Unu (Bagetleri kaplamak için yeterli miktarda)
♦ Ayçiçek yağı (Her Baget için 1/3 çorba kaşığı)
♦ Tuz 

 
Yapılışı :


01 _ Tavuk bagetlerini 15 dakika haşlayın
02 _ Una tuz ilave ederek karıştırın ve tavuk bagetlerini una bulayın.

03 _ Tavuk bagetlerini çırpılmış yumurtaya bulayın.

04 _ Bagetleri galeta ununa bulayın.

05 _ Bagetlerin üzerini çok hafif yağlayın.


06 _ Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.

07 _ SICAK SERVİS EDİN.

Not: Hem az yağlı hemde çıtır çıtır. Yanında Pilav ve patates veya patates krep ile servis edilir. 

 
Afiyet olsun.


1 yorum: