Malzemeler :
♦ 200 gr. (1 su bardağı) Baldo pirinç.♦ 50 gr. (1 türk kahvesi fincanı). Şehriye.
♦ 300 ml. (1,5 su bardağı) Tavuk Suyu veya Su.
♦ 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı.
♦ 1 yemek kaşığı Tereyağı.
♦ 1 yemek kaşığı (silme) Tuz.
Tarif :
01 _ Bir kaba pirinci koyun üzerine bol sıcak su koyup 1-3 saat bekletin.
02 _ Pilavı yapacağınız tencereyi ocağa koyun ısınınca ayçiçek yağını ilave edin.
03 _ Yağ ısınınca şehriyeleri ilave edin şehriyeler pembeleşene kadar kavurun.
04 _ Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzerek şehriyelerin üzerine dökün ve birlikte 2-3 dakika kavurun.
05 _ Kavrulan pirinçlerin üzerine soğuk tavuk suyu veya su ilave edilir.
06 _ Ocağı en kısık (sönmeden önceki) pozisyona getirin.
07 _ Kaynamaya başlayınca tereyağını ve tuzu ilave edin karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika kapağı hiç açmadan pişirin, sürenin sonunda pişip pişmediğini kontrol edin pişmemişse bir süre daha pişirmeye devam edin.
08 _ Piştikten sonra tencereyi bir sofra bezine veya büyük bir havluya sararak 15 dakika dinlendirin.
Not:
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder