Ispanak Yemeği




Malzemeler :

♦ 350 Gr. Ispanak
♦ 5 Yemek kaşığı Zeytinyağı
♦ 1/2 Adet Kuru soğan
♦ 1 yemek kaşığı Salça
♦ 1 yemek kaşığı Pirinç
♦ 1/2 adet Kesmeşeker
♦ 1 su bardağı Su
Tuz.

Yapılışı :
01 _ Yağ ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.
02 _ Hafif pembeleşen soğanlara salça ilave edilir.
03 _ Salça ile 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
04 _ Çok iyi yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edin.
05 _ Ispanaklara pirinci ilave edin, ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın.
06 _ Ispanaklar ilk 3-4 dakika içinde yeteri kadar su salmamış ise su ilave edin, tuz ve şekeri ilave edin.
07 _ Ispanaklar yaklaşık 20-25 dakika içinde pişer (pişme süresi ıspanağın cinsine, ocağa, kullanılan tencereye göre değişeceği unutulmamalıdır).

Not: Sarımsaklı yoğurt ile ılık veya soğuk servis edilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder