Patates Krep



Malzemeler :

♦ Patates 4 adet orta boy (300 gr)
♦ Yumurta 2 adet
♦ Un 2 çorba
♦ Krema 2 çorba kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber veya beyaz biber
♦ Yoğurt 4 çorba kaşığı
♦ Dereotu ince kıyılmış 2 çorba kaşığı

Yapılışı :



01 _ Patatesleri bol suda haşlayın.


02 _ Haşladığınız patatesleri varsa (pres mandolin) veya çatal ile ezin.


03 _ Ezdiğiniz patatesleri yumurtaları pişirmemesi için soğutun.


04 _ Tuz ve kara biberi ekleyin.


05 _ Un, yumurta ve kremayı ekleyin.


06 _ Krep hamurundan biraz daha katı kıvamda olmalıdır.


07 _ Yağsız bir tavada pişirin.


08 _ Her iki yüzünü pişirin.


09 _ Birer lokmalık krepler yapıp üzerine yoğurtlu dereotu koyarak servis edebilirsiniz.






Not: Et veya balık yemeklerinin yanında iyi gider.

 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder