Göçmen Mantısı




Malzemeler :
 
Hamur
♦ 1 paket Kuru maya
♦ 1/2 çay bardağı ılık su
♦ 4 su bardağı Un
♦ 2,5 su bardağı Su
♦ 2,5 çay kaşığı Tuz
♦ 1 su bardağı Ayçiçek yağı

iç malzemesi
♦ 2 adet iri Kuru soğan
♦ 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 350 gr Kıyma
♦ 1 çay kaşığı Karabiber
♦ 1 tatlı kaşığı Tuz

Yapılışı :


01 _ Bir paket (10 gr) kuru mayayı çay bardağına boşaltın ve üzerine yarım bardak ılık su dökün, 2-3 dakika bekletin.

02 _ Islattığınız mayayı, 2,5 bardak suyu ve 2,5 çay kaşığı Tuz ununuza ilave edin.

03 _ Güzelce yoğurduğunuz hamuru üzerini örterek 45 dakika mayalanmasını bekleyin.

04 _Bu arada tavayı kızdırın, 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağını ilava edin ve ince doğradığınız 2 adet kuru soğanı kavurun, soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edin son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.

05 _ Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun ve soğumaya bırakın.

06 _ Mayalanmış hamuru 4 eşit parçaya ayırın.

07 _ Açma tahtasına biraz un serperek hamuru açmaya başlayın.

08 _ Çok ince olmayan bir yufka açın.

09 _ Açtığınız her bir yufkanın üzerine 5-6 kaşık yağ gezdirin.

10 _Yağladığınız yufkayı 3 parmak genişliğinde katlayın.

11 _ Katlama işini yufkanın sonuna kadar devam ettirin.

12 _ Katladığınız yufkayı 2 parmak genişliğinde parçalara ayırın.

13 _Her bir parçayı yanlara doğru esneterek yeterli miktarda kıyma koyun.

14 _Karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde kapatın.

15 _Diğer iki kenarı da aynı şekilde kapatın.

16 _Yağladığınız tepsiye kapattığınız kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.

17 _Yaklaşık 15 dakika tepside dinlendirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.



18 _Yanına veya üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Not: sıcakken üzerine az miktarda sıcak et suyu gezdirdikten sonrada yoğurtlayıp tüketebilirsiniz.
 

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çok farklı, çok güzel bir mantı tarifi. Deneyeceğim inşallah. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika ellerinize saglik
    Sevgiler

    YanıtlaSil