Zeytinyağlı Kereviz



Malzemeler :

♦ 3 adet orta boy Kereviz

♦ 1 adet Havuç
♦ 1 adet kuru Soğan
♦ 5 çorba kaşığı Zeytinyağı
♦ 2 adet Kesmeşeker
♦ 1,5 su bardağı Sıcak su
♦ ½ adet Limon
Tuz

Yapılışı :


01 _ Tencere ısınınca zeytinyağını ilave edin, yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.

02 _ Kerevizleri soyup temizleyin, küp küp doğrayın ve kararmamaları için limon suyunu kerevizlere sürün.

03 _ Havuçları soyup ince ince dilimleyin ve soğanlara ilave edin.

04 _ 1-2 dakika sonra kerevizleri ilave edin, tuz ve şekerini ilave edin.

05 _ Kısık ateşte 5 dakika pişirin.

06 _Daha sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin.

07 _ Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin (kerevizler yumuşayana kadar pişirin).


Not:

 
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder