Malzemeler :
♦ 3 adet orta boy Kereviz
♦ 1 adet Havuç
♦ 1 adet kuru Soğan
♦ 5 çorba kaşığı Zeytinyağı
♦ 2 adet Kesmeşeker
♦ 1,5 su bardağı Sıcak su
♦ ½ adet Limon
Tuz
Yapılışı :
01 _ Tencere ısınınca zeytinyağını ilave edin, yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.
02 _ Kerevizleri soyup temizleyin, küp küp doğrayın ve kararmamaları için limon suyunu kerevizlere sürün.
03 _ Havuçları soyup ince ince dilimleyin ve soğanlara ilave edin.
04 _ 1-2 dakika sonra kerevizleri ilave edin, tuz ve şekerini ilave edin.
05 _ Kısık ateşte 5 dakika pişirin.
06 _Daha sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
07 _ Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin (kerevizler yumuşayana kadar pişirin).
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder