♦ 2 adet Milföy hamuru
♦ 1 adet orta boy Ekşi elma (Granny Smith)
♦ 2 Çorba kaşığı Toz şeker
♦ 1 Tatlı kaşığı Tarçın
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
Yapılışı :
01 _ Ekşi elmayı soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
02 _ Bir tatlı kaşığı Tarçın ve 2 çorba kaşığı Toz şekeri karıştırın.
03 _ Soyup ince dilimlediğiniz elmaları tarçınlı şekere bulayın.
04 _ Elmaları milföylerin üzerine dizin.
05 _ Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Not:
- Tarifin orijinalinde tereyağı eritilip fırına atmadan önce elmaların üzerine dökülüyor fakat ben kullanmadım çokda iyiy oldu.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Farklı ve çok hoş bir tarif, deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSil