Milföyle Elmalı Tart




Malzemeler :

♦ 2 adet Milföy hamuru
♦ 1 adet orta boy Ekşi elma (Granny Smith)
♦ 2 Çorba kaşığı Toz şeker
♦ 1 Tatlı kaşığı Tarçın
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı

Yapılışı :

01 _ Ekşi elmayı soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

02 _ Bir tatlı kaşığı Tarçın ve 2 çorba kaşığı Toz şekeri karıştırın.

03 _ Soyup ince dilimlediğiniz elmaları tarçınlı şekere bulayın.

04 _ Elmaları milföylerin üzerine dizin.

05 _ Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. 


 
Not:
- Tarifin orijinalinde tereyağı eritilip fırına atmadan önce elmaların üzerine dökülüyor fakat ben kullanmadım çokda iyiy oldu.


- Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Farklı ve çok hoş bir tarif, deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil