Malzemeler :
Hamur
♦ 1 paket Kuru maya
♦ 1/2 çay bardağı ılık su
♦ 4 su bardağı Un
♦ 2,5 su bardağı Su
♦ 2,5 çay kaşığı Tuz
♦ 1 su bardağı Ayçiçek yağı
iç malzemesi
♦ 2 adet iri Kuru soğan
♦ 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 350 gr Kıyma
♦ 1 çay kaşığı Karabiber
♦ 1 tatlı kaşığı Tuz
Yapılışı :
01 _ Bir paket (10 gr) kuru mayayı çay bardağına boşaltın ve üzerine yarım bardak ılık su dökün, 2-3 dakika bekletin.
02 _ Islattığınız mayayı, 2,5 bardak suyu ve 2,5 çay kaşığı Tuz ununuza ilave edin.
03 _ Güzelce yoğurduğunuz hamuru üzerini örterek 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
04 _Bu arada tavayı kızdırın, 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağını ilava edin ve ince doğradığınız 2 adet kuru soğanı kavurun, soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edin son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
05 _ Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun ve soğumaya bırakın.
06 _ Mayalanmış hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
07 _ Açma tahtasına biraz un serperek hamuru açmaya başlayın.
08 _ Çok ince olmayan bir yufka açın.
09 _ Açtığınız her bir yufkanın üzerine 5-6 kaşık yağ gezdirin.
10 _Yağladığınız yufkayı 3 parmak genişliğinde katlayın.
11 _ Katlama işini yufkanın sonuna kadar devam ettirin.
12 _ Katladığınız yufkayı 2 parmak genişliğinde parçalara ayırın.
13 _Her bir parçayı yanlara doğru esneterek yeterli miktarda kıyma koyun.
14 _Karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde kapatın.
15 _Diğer iki kenarı da aynı şekilde kapatın.
16 _Yağladığınız tepsiye kapattığınız kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.
17 _Yaklaşık 15 dakika tepside dinlendirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
18 _Yanına veya üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Not: sıcakken üzerine az miktarda sıcak et suyu gezdirdikten sonrada yoğurtlayıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Çok farklı, çok güzel bir mantı tarifi. Deneyeceğim inşallah. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilHarika ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler