Göçmen Mantısı
Malzemeler :
Hamur
♦ 1 paket Kuru maya
♦ 1/2 çay bardağı ılık su
♦ 4 su bardağı Un
♦ 2,5 su bardağı Su
♦ 2,5 çay kaşığı Tuz
♦ 1 su bardağı Ayçiçek yağı
iç malzemesi
♦ 2 adet iri Kuru soğan
♦ 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 350 gr Kıyma
♦ 1 çay kaşığı Karabiber
♦ 1 tatlı kaşığı Tuz
Yapılışı :
01 _ Bir paket (10 gr) kuru mayayı çay bardağına boşaltın ve üzerine yarım bardak ılık su dökün, 2-3 dakika bekletin.
02 _ Islattığınız mayayı, 2,5 bardak suyu ve 2,5 çay kaşığı Tuz ununuza ilave edin.
03 _ Güzelce yoğurduğunuz hamuru üzerini örterek 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
04 _Bu arada tavayı kızdırın, 4 çorba kaşığı Ayçiçek yağını ilava edin ve ince doğradığınız 2 adet kuru soğanı kavurun, soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edin son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
05 _ Ara sıra karıştırarak kıymayı kavurun ve soğumaya bırakın.
06 _ Mayalanmış hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
07 _ Açma tahtasına biraz un serperek hamuru açmaya başlayın.
08 _ Çok ince olmayan bir yufka açın.
09 _ Açtığınız her bir yufkanın üzerine 5-6 kaşık yağ gezdirin.
10 _Yağladığınız yufkayı 3 parmak genişliğinde katlayın.
11 _ Katlama işini yufkanın sonuna kadar devam ettirin.
12 _ Katladığınız yufkayı 2 parmak genişliğinde parçalara ayırın.
13 _Her bir parçayı yanlara doğru esneterek yeterli miktarda kıyma koyun.
14 _Karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde kapatın.
15 _Diğer iki kenarı da aynı şekilde kapatın.
16 _Yağladığınız tepsiye kapattığınız kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.
17 _Yaklaşık 15 dakika tepside dinlendirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
18 _Yanına veya üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Not: sıcakken üzerine az miktarda sıcak et suyu gezdirdikten sonrada yoğurtlayıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok farklı, çok güzel bir mantı tarifi. Deneyeceğim inşallah. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilHarika ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler