Risotto (İtalyan Pilavı)


Malzemeler : 

♦ Pirinç 1 Su bardağı
♦ Tereyağı 1,5 çorba kaşığı
♦ Zeytinyağı 2,5 çorba kaşığı
Tavuksuyu 2,5 su bardağı
♦ Beyaz şarap 1/4 su bardağı
♦ Parmesan peynir rendesi 4-5 yemek kaşığı
♦ Soğan 1 adet ufak boy
♦ Mantar 8-10 adet (150 gr.) 

 
Yapılışı :


01 _ Soğanları tereyağı ve zeytinyağı karışımında hafifçe kavurun.


02 _ Daha sonra ufak küp küp doğradığınız mantarları ilave edin.

03 _ Mantarları iyice öldürmeyin biraz diri kalmalı.

04 _ Pirinç ilave edin.


05 _ Pirinçler ile birlikte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

 

06 _ Pirince 1/2 su bardağı tavuksuyu ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin suyu çekince tekrar 1/2 su bardağı tavuksuyu ilave edin daha sonra şarabi ilave edip buharlaştırın ve ardından tekrar 1/2 su bardağı tavuk suyu ilave edin ta ki pirinçlerin içi sert dışı ise kremamsı bir kıvama ulaşana kadar.

07 _ Ocağı kapatmadan önce 2-3 çorba kaşığı parmesan ilave edip karıştırın.

08 _ Sıcak servis edin ve servis tabağında risottonun üzerine parmesan rendeleyin.


Not: Balık ve et yemeklerinin yanında mükemmel.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder