Malzemeler :
♦ Taze fasulye Çalı fasulye 500 gr.
♦ Ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı
♦ Kuşbaşı dana eti 200 gr ♦ Ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Salça 1 çorba kaşığı
♦ Su 1 çay bardağı
♦ Domates 2 orta boy
♦ Tuz 1,5 tatlı kaşığı
♦ Kesme şeker 1 adet
Yapılışı :
01 _ Çalı fasulyesini yıkayıp temizleyin.
02 _ Yıkanan fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın.
03 _ Ayıklanan fasulyeleri istediğiniz boyutta kesin ve iki ucuna çentik atın .
04 _ Isınan yağa etleri atıp rengi dönene kadar kavurun.
05 _ Kavrulan etlere soğanı ilave edin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
06 _ Salçayı ilave edin 1-2 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
07 _ Doğranmış domatesleri ilave edin.
08 _ Bir çay bardağı su ilave edip karıştırın.
9 _ Hazırladığınız fasulyeleri, tuz ve şekeri tencereye ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeleri sararıncaya kadar pişirin.
10 _ Sararan fasulyeye 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
11 _ Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder