Taze fasulye (Etli Çalı Fasulye)



Malzemeler : 
♦ Taze fasulye Çalı fasulye 500 gr.
♦ Ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı 
♦ Kuşbaşı dana eti 200 gr
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Salça 1 çorba kaşığı
♦ Su 1 çay bardağı
♦ Domates 2 orta boy
♦ Tuz 1,5 tatlı kaşığı
♦ Kesme şeker 1 adet

Yapılışı :



01 _ Çalı fasulyesini yıkayıp temizleyin.


02 _ Yıkanan fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın.

03 _ Ayıklanan fasulyeleri istediğiniz boyutta kesin ve iki ucuna çentik atın .


04 _ Isınan yağa etleri atıp rengi dönene kadar kavurun.


05 _ Kavrulan etlere soğanı ilave edin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin.


06 _ Salçayı ilave edin 1-2 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.

07 _ Doğranmış domatesleri ilave edin.


08 _ Bir çay bardağı su ilave edip karıştırın.

 
9 _ Hazırladığınız fasulyeleri, tuz ve şekeri tencereye ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeleri sararıncaya kadar pişirin.

10 _ Sararan fasulyeye 2 su bardağı sıcak su ilave edin.


11 _ Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.


Not: .


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder