Malzemeler :
12 porsiyon çorba♦ Tavuk suyu 15 su bardağı
♦ Buğday 1 su bardağı 180 gr
♦ Sarı mercimek 1/2 su bardağı 80 gr
♦ İri bulgur 1/2 su bardağı 70 gr
♦ Kırmızı mercimek 1/2 su bardağı 80 gr
♦ Yeşil mercimek 1/2 su bardağı 80 gr
♦ Pirinç 1/2 çay bardağı 40 gr
♦ Soğan 1 adet iri boy
♦ Salça 4,5 çorba kaşığı
♦ Ayçiçek yağı 1 kahve fincanı
♦ Kuru nane 2 çorba kaşığı
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Piriniç, Bulgur ve mercimekleri ayıklayın, ve yıkayın.
02 _ Tavayı ısıtın, bir kahve fincanı yağ ilave edin yağ ısınınca ince doğranmış bir adet iri soğanı kavurun.
03 _ Soğanlar şeffaflaşınca 4,5 çorba kaşığı salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
04 _ Salça kavrulduktan 3-5 dakika sonra kuru naneyi ilave edin.
05 _ 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
06 _ Bu arada düdüklü tencerede buğdayı 30 dakika haşlayın.
07 _ 15 bardak Tavuk suyuna haşladığınız buğdayı süzerek, diğer malzemeleri bulgur mercimekler ve salçalı karışımı ilave ederek tüm malzemeler pişene kadar kaynatın.
08 _ Sıcak servis edin.
Not: Çok doyurucu bir çorbadır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder