Malzemeler :
♦ 500 Gr. Mantar
♦ 5 yemek kaşığı Yağ
♦ 3 Tatlı kaşığı Un
♦ 1 Lt. Tavuk suyu veya Et suyu
♦ 1 Çay bardağı Süt
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
Karabiber
Tuz
Dereotu
Yapılışı :
01 _ Mantarları yıkayın ve temizledikten sonra ince dilimleyin.
02 _ Çorbayı yapacağınız tencerede yağı kızdırın ve mantarları ileve edip ara ara karıştırarak mantarları kavurun.
03 _ Kavrulan mantarlara unu ilave edin.
04 _ Unu da mantarlarla birlikte 3-4 dakika daha kavurun.
05 _ Un da yeteri kadar kavrulduktan sonra tavuksuyunu veya etsuyunu ilave edin.
06 _ Et suyunun ardından sütü ilave edin kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve yaklaşık 15 dakika kaynatın.
07 _ Kremayı ilave edin çorba tekrar kaynamaya başladığında ocağı kapatın.
08 _ Tuz ve karabiberini ekleyin, ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.
Not:
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder