Mantar Çorbası


Malzemeler :


Beş kişilik 

♦ 500 Gr. Mantar
♦ 5 yemek kaşığı Yağ
♦ 3 Tatlı kaşığı Un
♦ 1 Lt. Tavuk suyu veya Et suyu
♦ 1 Çay bardağı Süt
♦ 150 ml. (3/4 su bardağı) Krema
Karabiber
Tuz
Dereotu

Yapılışı :


01 _ Mantarları yıkayın ve temizledikten sonra ince dilimleyin.

02 _ Çorbayı yapacağınız tencerede yağı kızdırın ve mantarları ileve edip ara ara karıştırarak mantarları kavurun.

03 _ Kavrulan mantarlara unu ilave edin.

04 _ Unu da mantarlarla birlikte 3-4 dakika daha kavurun.

05 _ Un da yeteri kadar kavrulduktan sonra tavuksuyunu veya etsuyunu ilave edin.

06 _ Et suyunun ardından sütü ilave edin kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve yaklaşık 15 dakika kaynatın.

07 _ Kremayı ilave edin çorba tekrar kaynamaya başladığında ocağı kapatın.

08 _ Tuz ve karabiberini ekleyin, ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.





Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder