Lor Tatlısı

Malzemeler :


32 adet tatlı için 
 
♦ 1 Kg. Tuzsuz Lor
♦ 3 Adet Yumurta
♦ 2 Yemek kaşığı Un
♦ 6 Yemek kaşığı İrmik
♦ 1 Paket (5 gr.) Soda
 

Şurup
 
♦ 6 Su bardağı Su
♦ 6 Su bardağı Toz şeker
♦ 8-10 Damla Limon suyu

Yapılışı :



01 _ Şerbet için su ve şekeri kaynatın şeker eridiktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve limonu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakın.


02 _ Un ve irmiği yumurtaya ekleyin.


03 _ Yumurta un ve irmiği karıştırın.


04 _ Kullanacağınız LOR mutlaka tuzsuz olmalıdır, tuzsuz lorun çok çabuk bozulacağı unutulmamalıdır.


05 _ Yumurtalı karışımı lor ile karıştırın.


06 _ Karbonatı ilave edin.

07 _ Hamur tamamen karışana kadar yoğurun.

08 _ Yağlamış tepsiye iri ceviz kadar yuvarladığınız hamurları dizin.

09 _ Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

10 _ Soğuk şerbeti sıcak kurabiyelerin üzerine dökun ve tepsinin üzerini kapatın demlenerek şerbeti çekmesini sağlayın.





Not: Yapması çok kolay, pek bilinmeyen, etkileyici bir tatlıdır.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder