Malzemeler :
♦ 1 Kg. Tuzsuz Lor
♦ 3 Adet Yumurta
♦ 2 Yemek kaşığı Un
♦ 6 Yemek kaşığı İrmik
♦ 1 Paket (5 gr.) Soda
Şurup
♦ 6 Su bardağı Su
♦ 6 Su bardağı Toz şeker
♦ 8-10 Damla Limon suyu
Yapılışı :
01 _ Şerbet için su ve şekeri kaynatın şeker eridiktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve limonu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakın.
02 _ Un ve irmiği yumurtaya ekleyin.
03 _ Yumurta un ve irmiği karıştırın.
04 _ Kullanacağınız LOR mutlaka tuzsuz olmalıdır, tuzsuz lorun çok çabuk bozulacağı unutulmamalıdır.
05 _ Yumurtalı karışımı lor ile karıştırın.
06 _ Karbonatı ilave edin.
07 _ Hamur tamamen karışana kadar yoğurun.
08 _ Yağlamış tepsiye iri ceviz kadar yuvarladığınız hamurları dizin.
09 _ Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
10 _ Soğuk şerbeti sıcak kurabiyelerin üzerine dökun ve tepsinin üzerini kapatın demlenerek şerbeti çekmesini sağlayın.
Not: Yapması çok kolay, pek bilinmeyen, etkileyici bir tatlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder