Malzemeler :
♦ Kurufasulye (ispir fasulyesi) 350 gr.♦ Soğan 1 adet.
♦ Dana eti 250 gr.
♦ Damates 1 adet iri
♦ Domates salçası 1 çorba kaşığı
♦ Biber salçası 1 çorba kaşığı
♦ Ayçiçek yağı 1,5 fincan
♦ Tereyağı 1,5 Çorba kaşığı
♦ Tuz
♦ Su
Yapılışı :
01 _ Kurufasulyeleri akşamdan ıslatın.
02 _ Yaklaşık 10 dakika haşlayın.
03 _ Ayçiçek yağını ve tereyağını tencereye koyun ısınınca soğanları ilave edin soğanlar şeffaflaşınca etleri ilave edin.
04 _ Etler kahverengileşene kadar kavurun.
05 _ Domatesi rendeleyin biber ve domates salçasınıda ilave edin 2-3 dakika kavurun.
06 _ 1 bardak sıcak su ilave edin kısık ateşte 20 dakika pişirin.
07 _ Haşladığınız fasulyeleri ilave edin.
08 _ Fasulyeleri örtecek kadar sıcak su ilave edin ve kaynatın.
09 _ Su kaynayınca önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve 90 dakika pişirin (tencerenin kapağı kapalı olmalıdır).
Not : Fırına güvec tenceresiyle koymanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder