Kuru fasulye (Etli)



Malzemeler :

♦ Kurufasulye (ispir fasulyesi) 350 gr.
♦ Soğan 1 adet.
♦ Dana eti 250 gr.
♦ Damates 1 adet iri
♦ Domates salçası 1 çorba kaşığı
♦ Biber salçası 1 çorba kaşığı
♦ Ayçiçek yağı 1,5 fincan
♦ Tereyağı 1,5 Çorba kaşığı
♦ Tuz
♦ Su
 

Yapılışı :


01 _ Kurufasulyeleri akşamdan ıslatın.


02 _ Yaklaşık 10 dakika haşlayın.

03 _ Ayçiçek yağını ve tereyağını tencereye koyun ısınınca soğanları ilave edin soğanlar şeffaflaşınca etleri ilave edin.


04 _ Etler kahverengileşene kadar kavurun.


05 _ Domatesi rendeleyin biber ve domates salçasınıda ilave edin 2-3 dakika kavurun.


06 _ 1 bardak sıcak su ilave edin kısık ateşte 20 dakika pişirin.

07 _ Haşladığınız fasulyeleri ilave edin.


08 _ Fasulyeleri örtecek kadar sıcak su ilave edin ve kaynatın.


09 _ Su kaynayınca önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve 90 dakika pişirin (tencerenin kapağı kapalı olmalıdır).





Not : Fırına güvec tenceresiyle koymanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder