Saç Tava
Malzemeler :
İki kişilik
♦ 300 Gr. Kuzu eti
♦ 150 Gr. Arpacık soğan
♦ 5 Diş Sarımsak
♦ 1 Adet Kırmızı biber
♦ 1 Adet Yeşil biber
♦ 4 yemek kaşığı Sıvı yağ (ayçiçek yağı , mısırözü..)
♦ 150 ml. Beyaz şarap veya tavuk suyu
♦ Karabiber
♦ Tuz
♦ Kekik
Yapılışı :
01 _ Tavada yağı kızdırın ve etleri atıp harlı ateşte ete su saldırmadan etlerin dış yüzeylerinin renk almasını sağlayın.
02 _ Etlerin rengi dönmeden önce arpacık soğan ve sarımsakları ilave edin, soğanları ilave ettikten 5-6 dakika sonra şarabı veya tavuk suyunu ilave edin (suyu tamamen uçurana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin).
03 _ Neredeyse pişmiş olan etlere biberleri ilave edin, tuz ve karabiberi ilave edin.
04 _ Biberleri tam öldürmeden tavayı ocaktan alın, isteğe bağlı olarak kekik ilave edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder