Saç Tava


Malzemeler :



300 Gr. Kuzu eti 

150 Gr. Arpacık soğan 
5 Diş Sarımsak 
1 Adet Kırmızı biber 
1 Adet Yeşil biber
4 yemek kaşığı Sıvı yağ (ayçiçek yağı , mısırözü..)
150 ml. Beyaz şarap veya tavuk suyu
♦ Karabiber 

♦ Tuz 
♦ Kekik

Yapılışı :

01 _ Tavada yağı kızdırın ve etleri atıp harlı ateşte ete su saldırmadan etlerin dış yüzeylerinin renk almasını sağlayın.


02 _ Etlerin rengi dönmeden önce arpacık soğan ve sarımsakları ilave edin, soğanları ilave ettikten 5-6 dakika sonra şarabı veya tavuk suyunu ilave edin  (suyu tamamen uçurana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin).



03 _ Neredeyse pişmiş olan etlere biberleri ilave edin, tuz ve karabiberi ilave edin.



04 _ Biberleri tam öldürmeden tavayı ocaktan alın, isteğe bağlı olarak kekik ilave edin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder