Malzemeler :
♦ 4-5 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 300 gr Küçük doğranmış kuzu eti
♦ 1 adet iri Kuru soğan
♦ 1 adet iri Domates
♦ 1 Çorba kaşığı Salça
♦ 1 Su bardağı Sıcak su
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ 3 adet iri boy Topan patlıcan
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
♦ 100 ml Krema
♦ 5-6 dal Maydanoz
Yapılışı :
01 _ Tava ısınınca ayçiçek yağını tavaya koyun.
03 _ Etlerin dış yüzeyleri kahverengileştiğinde ince doğranmış soğanları ilave ederek pişirmeye devam edin . |
08 _ Patlıcanları uygun bir tava veya pişirme kabında çevirerek közleyin. |
09 _ Közlediğiniz Patlıcanların kabuklarını sıcakken soyun. |
10 _ Közleyip soyduğunuz patlıcanları ufak ufak doğrayın ve bir tel süzgüde 5 dakika bekleterek suyunun akmasını sağlayın. |
11 _ Patlıcanları bir blander ile parçalayın. |
12 _ Blander dan geçirdiğiniz patlıcanları bir tavaya koyun, tereyağınıda ekleyerek karıştırarak pişirin. |
13 _ Tereyağı patlıcanın içinde eridikten sonra kremayı ve tuzunu ilave edin. |
BEN DE ÇOK BEĞENİYORUM BU YEMEĞİ:)
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK.