Malzemeler :
♦ 1 adet orta boy Kabak♦ 1 adet orta boy Kereviz
♦ 1 adet orta boy Patates
♦ 1 adet orta boy Kuru soğan
♦ 8 -10 kök (150 gr.) Ispanak
♦ 5 su bardağı (1 litre) Tavuk suyu veya Et suyu
♦ 4 yemek kaşığı (35 ml.) Zeytinyağı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Krema
Yapılışı :
01 _ Bütün sebzeleri temizleyip, soyun.
02 _ Tencereye yağı koyun, yağ ısınınca iri iri doğradığınız sebzeleri ilave ederek 8-10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. |
05 _ Sebzeler sıcakken blenderdan geçirin veya ince bir tel süzgüden kaşığın tersi ile bastırarak geçirebilirsiniz. |
06 _ Çorbayı servis yapın, çorbanın bu kadar yeşil görünmesini istemiyorsanız içindeki yeişl sebzeleri azaltabilirsiniz. |
07 _ Çorba çok az yağ ile yapıldığı için servis yapacağınız kasede çorbanın üzerine bir silme tatlı kaşığı krema ilave edip servis yapabilirsiniz. |
Not : Kereviz sevmiyorsanız, kerevizi çıkartın veya miktarını azaltın, onun yerine kabak veya patates miktarını arttırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder