Mantar Üstü Köfte


Bulgur Malzemeler : 
♦ 1/2 Su bardağı 100 gr. Bulgur
♦ 1 Tatlı kaşığı Tuz 
♦ 1 Çay bardağı Sıcak su 
♦ 2Yemek kaşığı Zeytinyağı 
♦ 1 Adet küçük Kuru soğan 
♦ 1/2 Adet etli Kırmızı biber 
♦ 1/2 Su bardağı Tavuk suyu 
♦ Tuz 
♦ Karabiber

Köfte Malzemeler : 
♦ 300 gr. Kıyma
♦ 1 Adet Kuru soğan 
♦ 2 Yemek kaşığı Galeta unu 
♦ 1/2 Tatlı kaşığı Tuz
 
Diğer Malzemeler : 
♦ 6 adet İri Mantar
♦ 1/2 Su bardağı Et veya tavuk suyu 
♦ 1oo gr. Kaşar peyniri (köftelerin üzerini örtecek şekilde ince kesilmiş)
 

Yapılışı :

 
 
01 _ Bulgura tuzu ilave edin ve sıcak suyu koyarak tencerenin kapağını kapatıp bulguru 10 dakika 
demlenmeye bırakın. Fırını önceden 220 derece ısıtın. 
 
02 _ Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ısınınca ince doğradığınız soğanı atın soğanlar 
pembeleşmeden kibrit çöpü gibi (jülyen) kestiğiniz kırmızı biberleri ilave edin ocağı kısın biberler 
yumuşayana kadar pişirin. 
 
03 _ Kabaran bulgurla kavrulmuş soğan ve biberi karıştırın. 
 
04 _ Tüm köfte malzemelerini karıştırın, yoğurun ve şekillendirin. 
 
05 _ Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz mantarların içine bulgurlu karışımdan bol bol koyun. 
 
06 _ Bulgurlu karışımın üzerine köfteleri yerleştirin. 
 
07 _ Tepsiye yarım su bardağı et veya tavuk suyu ilave edin, tepsiyi önceden ısıtılmış fırına atın,
toplam 30-35 dakika pişirin.  
 
08 _ Daha sonra her köftenin üzerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. 
09 _ Fırının ızgarasını açarak peynirleri eritin ve 
sıcak servis yapın.
















 

 

 


 

 

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder