Havuçlu pilav



Tarifin kaynağı: Ayşe Kaptan

Malzemeler :

♦ Pirinç 1 su bardağı 200 gr. 
♦ Zeytinyağı 1 türk kahve fincanı 
♦ Tavuksuyu 1,5 su bardağı 
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Havuç 1 adet orta boy
♦ Domates 2 adet orta boy 
♦ Tuz

Yapılışı :



01 _ Soğan, havuç ve domatesi yıkayın, soyun ve doğrayın.

02 _ Pilav tenceresine yağı koyun ısınınca ince kıyılmış soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın.

03 _ Soğanlar sararmadan çok ince doğradığınız havuçları ilave edin.
 

04 _ Havuçlarla soğanları 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.

05 _ Daha sonra rendelediğiniz domatesleri ilave edin.

06 _ Pirinci soğuk su ile yıkayın ilk önce akan su beyaz nişasta içeren su olacaktır yıkadıkça akan su şeffaflaşacaktır daha sonra vaktiniz varsa pirinçleri sıcak suda 2-3 saat bekletin vaktiniz yoksa 20-30 dakikada yeterli olur.

07 _ 1,5 su bardağı tavuk suyunu tencereye ilave edin kaynayınca 1 su bardağı pirinci ilave edin ve tuzunu ekleyin, su tekrar kaynamaya başladığında tencereyi en küçük ocağa alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam edin.

08 _ Piştikten sonra bir havluya sararak 15-20 dakika dinlendirin.

09 _ Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.




Not : .

 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder