Tarifin kaynağı: Ayşe Kaptan
Malzemeler :
♦ Pirinç 1 su bardağı 200 gr.
♦ Zeytinyağı 1 türk kahve fincanı
♦ Tavuksuyu 1,5 su bardağı
♦ Soğan 1 adet orta boy
♦ Havuç 1 adet orta boy
♦ Domates 2 adet orta boy
♦ Tuz ♦ Havuç 1 adet orta boy
♦ Domates 2 adet orta boy
Yapılışı :
01 _ Soğan, havuç ve domatesi yıkayın, soyun ve doğrayın.
02 _ Pilav tenceresine yağı koyun ısınınca ince kıyılmış soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın.
03 _ Soğanlar sararmadan çok ince doğradığınız havuçları ilave edin.
04 _ Havuçlarla soğanları 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
05 _ Daha sonra rendelediğiniz domatesleri ilave edin.
06 _ Pirinci soğuk su ile yıkayın ilk önce akan su beyaz nişasta içeren su olacaktır yıkadıkça akan su şeffaflaşacaktır daha sonra vaktiniz varsa pirinçleri sıcak suda 2-3 saat bekletin vaktiniz yoksa 20-30 dakikada yeterli olur.
07 _ 1,5 su bardağı tavuk suyunu tencereye ilave edin kaynayınca 1 su bardağı pirinci ilave edin ve tuzunu ekleyin, su tekrar kaynamaya başladığında tencereyi en küçük ocağa alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam edin.
08 _ Piştikten sonra bir havluya sararak 15-20 dakika dinlendirin.
09 _ Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.
Not : .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder