Malzemeler :
♦ Kabak 350 gr
♦ Şeker 1 su bardağı
♦ Su 1/2 çay bardağı
♦ Su 1/2 çay bardağı
♦ Tarçın 1 çay kaşığı
♦ Ceviz 100 gr kıyılmış ceviz içi ♦ Ceviz her milföyün üzerine 1/2 adet
♦ Milföy hamuru 10 adet
♦ Pudra şekeri 100 gr
Yapılışı :
01 _ Soyup temizleyip küp küp doğradığınız 350 gr kabağı bir tencereye koyun, kabakların üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin, son olarak 1/2 çay bardağı suyuda ilave edip tencereyi ocağa koyun. 02 _ Kabaklar çatalla ezilecek kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. 03 _ İnce kıyılmış 100 gr cevizi kabaklara ilave edin. 04 _ Kabaklar ile cevizi bir çatal ile ezerek karıştırın. 05 _ Buzdolabından yarım saat önce çıkarttığınız milföyleri dörde bölün. 06 _ Her parça milföyün üzerine yarım ceviz büyüklüğünde kabaklı içten koyun ve milföyü bohça gibi kapatın fakat çok iyi kapatın yoksa pişerken açılır. 07 _ İyice kapatılmış milföylerin her birinin üzerine hafif bastırarak yarımşar cevizi koyun. 08 _ Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 09 _ Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine süzgüye koyduğunuz pudra şekerini serpin. 10 _ Kızarmış ceviz taze iken çok nefis oluyor, bu nedenle taze tüketmekte fayda vardır.
Not : Balkabağı yerine havuç kullanarak bu tarifi yapmak mümkün, ve hatta havuç ile daha da güzel oluyor diyebilirim.
Çok yaratıcı bir tatlı olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Berfin Kucur