Balkabaklı milföy

 Malzemeler :

♦ Kabak 350 gr 
♦ Şeker 1 su bardağı
♦ Su 1/2 çay bardağı 
♦ Tarçın 1 çay kaşığı 
♦ Ceviz 100 gr kıyılmış ceviz içi
♦ Ceviz her milföyün üzerine 1/2 adet 
♦ Milföy hamuru 10 adet
♦ Pudra şekeri 100 gr

Yapılışı :


 
01 _ Soyup temizleyip küp küp doğradığınız 350 gr kabağı bir tencereye 
koyun, kabakların üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin, son olarak 1/2 çay bardağı 
suyuda ilave edip tencereyi ocağa koyun. 
 
02 _ Kabaklar çatalla ezilecek kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. 
 
03 _ İnce kıyılmış 100 gr cevizi kabaklara ilave edin. 
 
04 _ Kabaklar ile cevizi bir çatal ile ezerek karıştırın. 
 
05 _ Buzdolabından yarım saat önce çıkarttığınız milföyleri dörde bölün. 
 
06 _ Her parça milföyün üzerine yarım ceviz büyüklüğünde kabaklı içten koyun ve 
milföyü bohça gibi kapatın fakat çok iyi kapatın yoksa pişerken açılır. 
 
07 _ İyice kapatılmış milföylerin her birinin üzerine hafif bastırarak yarımşar cevizi 
koyun. 
 
08 _ Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 
 
09 _ Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine süzgüye koyduğunuz pudra şekerini serpin. 
 
10 _ Kızarmış ceviz taze iken çok nefis oluyor, bu nedenle taze tüketmekte fayda vardır. 



Not : Balkabağı yerine havuç kullanarak bu tarifi yapmak mümkün, ve hatta havuç ile daha da güzel oluyor diyebilirim.


Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Çok yaratıcı bir tatlı olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler,
    Berfin Kucur

    YanıtlaSil