Fırında Tavuk Baget
Malzemeler :
♦ Tavuk baget
♦ Un (Bagetleri kaplamak için yeterli miktarda)
♦ Yumurta (Bagetleri kaplamak için yeterli miktarda)
♦ Galeta Unu (Bagetleri kaplamak için yeterli miktarda)
♦ Ayçiçek yağı (Her Baget için 1/3 çorba kaşığı)
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Tavuk bagetlerini 15 dakika haşlayın
02 _ Una tuz ilave ederek karıştırın ve tavuk bagetlerini una bulayın.
03 _ Tavuk bagetlerini çırpılmış yumurtaya bulayın.
04 _ Bagetleri galeta ununa bulayın.
05 _ Bagetlerin üzerini çok hafif yağlayın.
06 _ Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
07 _ SICAK SERVİS EDİN.
Not: Hem az yağlı hemde çıtır çıtır. Yanında Pilav ve patates veya patates krep ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika görünüyoor!
YanıtlaSil