Etli Enginar



Malzemeler :

♦ 6 adet Enginar
♦ 1 adet Kuru soğan
♦ 350 gr kuşbaşı Dana eti
♦ 1 tatlı kaşığı Un
♦ 1/2 türk kahve fincanı Ayçiçek yağı
♦ 2 su bardağı sıcak Su
♦ 5 çorba kaşığı Limon suyu
♦ 2 adet Limon
Tuz

Yapılışı :


01 _ Enginarı temizlemeye en dış kabuklardan başlayın, enginarın tazeliğine göre en dıştaki 8-10 yaprağı koparın.

02 _ Enginarları tepesinden kesin.

03 _ Enginarları ikiye veya dörde bölün.

04 _ Enginarın göbeğini çok iyi temizleyin.

05 _ Enginarın göbeğindeki tüylerin temizlendiğinden emin olun.

06 _ Enginarların saplarınıda ayıklayıp yemekte kullanabilir veya taze olarak yiyebilirsiniz.

07 _Temizlediğiniz enginarları hiç bekletmeden tuzlu ve 2 limonu sıktığınız suyun içine atmalısınız. (Enginarların kararmaması için)

08 _ Tencereye yağı koyun. Yağ ısınınca etleri ilave edin ve kavurun.

09 _ Etleri karıştırarak pişirin, etlerin dışı kahverengileşene kadar kavurun sonra soğanları ilave edin.

10 _ Soğanlarla birlikte pişirmeye 3-5 dakika daha devam edin.

11 _ Etlerin üzerine enginarları ve 5 corba kaşığı limonu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 3-5 dakika pişirin.

12 _Tencereye 2 su bardağı sıcak suyu koyun, ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın (yaklaşık 20-30 dakika) etler ve enginarlar pişene kadar pişirin.

13 _ Yemeğin suyundan bir kaba alın.

14 _ Bir tatlı kaşığı unu yemek suyuna ilave edip karıştırın.

15 _ Unlu kestirmeyi yemeğe ilave edin 2-3 dakika pişirmeye devam edin.

16 _SICAK SERVİS EDİN.

Not: Dana eti yerine kuzu etide kullanabilirsiniz.
 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder