Malzemeler :
♦ 4 parça Milföy
♦ 1 adet Yumurta beyazı
♦ 3 tatlı kaşığı Susam
♦ 5 diş Sarımsak
Tuz
Yapılışı :
01 _ Yumurta aklarını tuz ile çırpın.
02 _ Rendelediğiniz veya Havan ile dövdüğünüz sarımsakları yumurta akları ile karıştırın.
03 _ Sarımsaklı yumurta aklarını milföyün üzerine sürün ve diğer milföy hamurunu üzerine kapatın.
04 _ Milföyleri birer Cm. genişliğinde kesin.
05 _ Kestiğiniz milföyleri kendi ekseninde döndürün ve üzerine yumurta akı sürün.
06 _ Milföylerin üzerine bolca susam serpin.
07 _Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika ( üzerleri kahverengi olana kadar) pişirin ve sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Not: Bol sarımsak kullanmaya çekinmeyin.
Afiyet olsun.
Neden sarimsak koydunuz....
YanıtlaSil