Malzemeler :
♦ 1 adet Kuru soğan
♦ 2 Çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 1 adet Sivri biber
♦ 1 Çorba kaşığı Tereyağı
♦ 2 adet rendelenmiş Domates
♦ 2 Su bardağı Et suyu veya Tavuk suyu
♦ 1 Su bardağı Firik
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Ayçıçek yağını tavaya koyun ince doğranmış soğanları kavurmaya başlayın.
02 _ Soğanların rengi dönünce tereyağı ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
03 _ Birkaç dakika sonra rendelenmiş domatesleri ilave edin.
04 _ domatesler kısık ateşte 5 dakika yumuşadıktan sonre et suyunu ilave edin.
05 _ Son olarak yıkayıp süzdüğünüz firiği ilave edin.
06 _Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın ve ocağı en kısığa ayarlayın yaklaşık 40-45 dakika pişirin
07 _ Tek başına yenebileceği gibi bir et yemeğinin yanında garnitür gibide kullanabilirsiniz, SICAK SERVİS EDİN.
Not: .
Afiyet olsun.
nefis olmuş canım.bakınca canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil