Firik Pilavı


 Malzemeler :

♦ 1 adet Kuru soğan
♦ 2 Çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 1 adet Sivri biber
♦ 1 Çorba kaşığı Tereyağı
♦ 2 adet rendelenmiş Domates
♦ 2 Su bardağı Et suyu veya Tavuk suyu
♦ 1 Su bardağı Firik
♦ Tuz

Yapılışı :


01 _ Ayçıçek yağını tavaya koyun ince doğranmış soğanları kavurmaya başlayın.

02 _ Soğanların rengi dönünce tereyağı ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

03 _ Birkaç dakika sonra rendelenmiş domatesleri ilave edin.

04 _ domatesler kısık ateşte 5 dakika yumuşadıktan sonre et suyunu ilave edin.

05 _ Son olarak yıkayıp süzdüğünüz firiği ilave edin.

06 _Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın ve ocağı en kısığa ayarlayın yaklaşık 40-45 dakika pişirin


07 _ Tek başına yenebileceği gibi bir et yemeğinin yanında garnitür gibide kullanabilirsiniz, SICAK SERVİS EDİN.

Not: .
 

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. nefis olmuş canım.bakınca canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil