Malzemeler :
♦ 2 adet iri Soğan
♦ 300 gr Kıyma
♦ 3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
♦ 1 çorba kaşığı Tereyağı
♦ 2 Su bardağı Sıcak su
♦ 6 Dilim Bayat Ekmek
♦ Karabiber
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Soğanları Piyazlık doğrayın 3-4 dakika kavurun.
02 _ Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
03 _ İyice kavurduğunuz kıymaya 2 su bardağı sıcak su ve bir kaşık tereyağı ilave edin, 3-4 dakika daha kaynatın
04 _Ekmeklerin her iki tarafını kıymalı karışım ile ıslatın.
05 _ Islatılmış ekmeklerin sıcak tavaya dizin ve üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın, tavanın kapağını kapatıp 4-5 dakika daha pişirmeye davam edin.

06 _ Ekmeklerin altları kızarınca sıcak servis ediniz.
Not: Acı severseniz pul biber ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder