Kuru Patlıcan-Biber Kızartması

Malzemeler :

Kurutulmuş patlıcan
Kurutulmuş biber
Süzme yoğurt
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı :


01 _ Kuru biber ve patlıcanları bol su ile yıkayın, patlıcanları ve biberleri yumuşayana kadar ayrı ayrı haşlayın (unutmayın biber ve patlıcanların haşlanma süreleri farklıdır).


02 _ Haşlayıp süzdüğünüz biber ve patlıcanları az zeytinyağı ile kavurun.

03 _ Süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.


04 _ Kızarttığınız patlıcan ve biberlerin üzerine yoğurt yoğurdun üzerine ise kızartma yağından biraz dökün.



Not : Evinizde süzme yoğurt yok ise normal yoğurdu bir süzgüye koyup yoğurdun suyunun akmasından (yaklaşık 30 dakika) sonra kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.






4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Çok severim.

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.çokta severim.yanlız fazla ekmek yedirmesi yok mu .anlamıyosun bile ne kadar ekmek yediğini.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Çok uzun zaman oldu yemeyeli nasıl da canım çekti. Sevgilerimle...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  4. Harika gözüküyor !!! hemen şimdi başlıyorum yapmaya teşekkürler güzel paylaşımınız için..

    YanıtlaSil