♦ 250 gr Konserve Nohut
♦ 1 tatlı kaşığı Karbonat ( nohutu kendinizin haşlayacaksanız haşlama suyuna katılacak)
♦ 1 su bardağı Tahin
♦ 2 adet Limon (suyu)
♦ 3 diş Sarımsak
♦ 1 tatlı kaşığı Toz şeker
♦ 1,5 tatlı kaşığı Tuz
Üzerine
♦ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
♦ 2-3 çorba kaşığı Zeytinyağı veya Ayçiçekyağı
♦ 1 adet ince doğranmış Salatalık Turşusu
Yapılışı :
01 _ Mümkün ise haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarın.
02 _ Soyulmuş nohuda tahini ilave edin.
03 _ Limon suyunu ve Havanda dövdüğünüz sarımsakları nohuda ilave edin.
04 _ Bir blender ile nohutları pürüzsüz hale getirin.
05 _ Bir tavada zeytinyağını kızdırın, toz biberi ilave edin, 1 dakika daha karıştırarak pişirin, servis tabağına boşalttığınız humusun üzerine dökün ve tabağı salatalık turşusu ile süsleyin.
Not: Bazı yörelerde içine veya üzerine sos yerine yağda pişmiş pastırma koyuyorlar ve çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder