♦ 2 Dilim Fileto Somon
♦ ½ demet Dereotu
♦ 1 tatlı kaşığı Hardal
♦ 5 tatlı kaşığı Mayonez
♦ 1 Tatlı kaşığı Limon suyu
♦ 1 diş Sarımsak
♦ 1 Çorba kaşığı Tereyağı
♦ ½ çay kaşığı Tuz
Yapılışı :
01 _ İlk olarak fırını 170 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
02 _ 4 yemek kaşığı dereotunu yıkayıp kurulayıp ince kıyın, 1 tatlı kaşığı hardal ve ½ çay kaşığı tuzu ilave edin.
03 _ 5 tatlı kaşığı mayonez ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin.
04 _ Bir adet sarımsağı (rendeleyin veya sarımsak ezeceği kullanın) ilave edin.
05 _ Fırın tepsisini tereyağı veya zeytinyağı ile yağlayın.
06 _ Somon filetolarını tepsiye yerleştirin.
07 _ Hazırladığınız mayonezli harcı somonların yanları dahil her tarafını kaplayın.
08 _Öncelikle ısıttığınız fırının ızgarasını açarak en yüksek ısıya ayarlayın, mayonezli karışımın renginin kahverengi olana kadar kızartın. (mayonezli karışımın balığın etrafında bir zar oluşturmasını sağlayın)
09 _ Izgarayı kapatıp üzerini kızarttığınız balıkları 170 dereceye ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin.
10 _ Dışında oluşturduğunuz zar sayesinde balığın içinin çok sulu olacağını göreceksiniz.
Not: Dereotu yerine fesleğen, kekik, tarhun otu veya bunların kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder