Fırında Mayonezli Somon




Malzemeler :

♦ 2 Dilim Fileto Somon
♦ ½ demet Dereotu
♦ 1 tatlı kaşığı Hardal
♦ 5 tatlı kaşığı Mayonez
♦ 1 Tatlı kaşığı Limon suyu
♦ 1 diş Sarımsak
♦ 1 Çorba kaşığı Tereyağı
♦ ½ çay kaşığı Tuz 

 
 
Yapılışı :


01 _ İlk olarak fırını 170 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
02 _ 4 yemek kaşığı dereotunu yıkayıp kurulayıp ince kıyın, 1 tatlı kaşığı hardal ve ½ çay kaşığı tuzu ilave edin.

03 _ 5 tatlı kaşığı mayonez ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin.

04 _ Bir adet sarımsağı (rendeleyin veya sarımsak ezeceği kullanın) ilave edin.

05 _ Fırın tepsisini tereyağı veya zeytinyağı ile yağlayın.

06 _ Somon filetolarını tepsiye yerleştirin.

07 _ Hazırladığınız mayonezli harcı somonların yanları dahil her tarafını kaplayın.

08 _Öncelikle ısıttığınız fırının ızgarasını açarak en yüksek ısıya ayarlayın, mayonezli karışımın renginin kahverengi olana kadar kızartın. (mayonezli karışımın balığın etrafında bir zar oluşturmasını sağlayın)

09 _ Izgarayı kapatıp üzerini kızarttığınız balıkları 170 dereceye ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin.

10 _ Dışında oluşturduğunuz zar sayesinde balığın içinin çok sulu olacağını göreceksiniz.




 

Not: Dereotu yerine fesleğen, kekik, tarhun otu veya bunların kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
 

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder