Malzemeler :
♦ 50 gr. Toz hardal
♦ 40 gr. Sarı Tane (tohum) hardal
♦ 20 gr. Kahverengi Tane (tohum) hardal
♦ 1 Çay bardağı ılık su
♦ 7 Çorba kaşığı Limon Suyu
♦ 3 Çorba kaşığı Zeytin
Yapılışı :
01 _ Kullanacağınız sarı hardal tohumlarının %20 sini bir havan ile dövün fakat un haline getirmeyin yalnızca tohumları kırın.
02 _ Kahverengi hardal tohumlarınızın da %20 sini bir havan ile dövün fakat un haline getirmeyin yalnızca tohumları kırın.
03 _ Tüm hardal tohumlarını ve toz hardalı karıştırın.
04 _ 1 çay bardağı ışık suya 7 çorba kaşığı limon suyu ilave edin
05 _ Limonlu suya 3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin.
06 _Tüm sıvılar ve hardalı karıştırın ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında saklayın.
Not:
- Bu yaptığınız hardalı hazır aldığınız hardallar gibi bol bol sürmeden önce test için az miktarda kullanın ve kendi miktarınızı belirleyin, yoksa burnunuzdan alevler çıkarabilir.
- Hardalı içine koyacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suda 4-5 dakika kaynatın ve çok ellemeden için doldurup dolaba kaldırın. Hijyen açısından bu işlemi yapmakta fayda vardır.
- Hardalınızı dolaba kaldırdıktan sonraki günlerde ilk açtığınızda daha katılaşmış bulacaksınız çok az su ve zeytinyağı ilave ederek karıştırıp istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz.
- Et ve Patates yemeklerinizin yanına çok yakışır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder