Tavuk Crumble (Üzeri çıtır tavuk)

Malzemeler :

♦ 3 çorba kaşığı Zeytinyağı
♦ 2 Adet pırasa (beyaz kısımları)
♦ 8-10 adet taze
Adaçayı yaprağı yoksa kuru Adaçayı yaprağı
♦ 500 gr. Küp şeklinde doğranmış Tavuk budu
♦ 1,5 su bardağı Krema
♦ Tuz
♦ Karabiber

Hamur (Crumble)

♦ 1 su bardağı Un
♦ 100 gr. rendelenmiş Tereyağı
♦ 1 su bardağı Sade mısır gevreği
♦ 1/2 su bardağı Parmesan yoksa kaşar peyniri

Yapılışı :



01 _ Pırasaları ince halkalar halinde doğrayın.


02 _ Adaçayı taze ise pırasalar ile birlikte kavurun, kuru adaçayı kullanmak istiyorsanız yağı ısıtın kuru adaçaylarını atın 1-2 dakika (adaçayı kokusu yağa geçene kadar) karıştırarak pişirin ve sonra adaçaylarını yağdan çıkarıp atın.

03 _ Pırasaları ve ince kıyılmış taze adaçayı yapraklarını kavurun.


04 _ Pırasaları üzerine tavuk, krema, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin.


05 _ Soğuk tereyağını rendeleyin.

 

06 _ Tereyağın üzerine unu ilave edin.

07 _ Un ve tereyağını parmak ucuyla kum haline getirin.


08 _ Bu karışımın üzerine mısır gevreğini avucunuzda hafifçe kırarak ilave edin.


09 _ Son olarak karışımın üzerine Parmesan veya kaşar peynir rendesini ilave edin.


10 _ Tavada pişen tavukları bir fırın kabına boşaltın.

11 _ Tavukların üzerine unlu karışımı dökün.


12 _ Karışımı eşit şekilde yayın.


13 _ Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.



Not: Bu yemeği tek kişilik güveçlerede yaparsanız daha etkileyici ve güzel oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder