Malzemeler :
♦ 3 çorba kaşığı Zeytinyağı♦ 2 Adet pırasa (beyaz kısımları)
♦ 8-10 adet taze Adaçayı yaprağı yoksa kuru Adaçayı yaprağı
♦ 500 gr. Küp şeklinde doğranmış Tavuk budu
♦ 1,5 su bardağı Krema
♦ Tuz
♦ Karabiber
Hamur (Crumble)
♦ 1 su bardağı Un
♦ 100 gr. rendelenmiş Tereyağı
♦ 1 su bardağı Sade mısır gevreği
♦ 1/2 su bardağı Parmesan yoksa kaşar peyniri
Yapılışı :
01 _ Pırasaları ince halkalar halinde doğrayın.
02 _ Adaçayı taze ise pırasalar ile birlikte kavurun, kuru adaçayı kullanmak istiyorsanız yağı ısıtın kuru adaçaylarını atın 1-2 dakika (adaçayı kokusu yağa geçene kadar) karıştırarak pişirin ve sonra adaçaylarını yağdan çıkarıp atın.
03 _ Pırasaları ve ince kıyılmış taze adaçayı yapraklarını kavurun.
04 _ Pırasaları üzerine tavuk, krema, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin.
05 _ Soğuk tereyağını rendeleyin.
06 _ Tereyağın üzerine unu ilave edin.
07 _ Un ve tereyağını parmak ucuyla kum haline getirin.
08 _ Bu karışımın üzerine mısır gevreğini avucunuzda hafifçe kırarak ilave edin.
09 _ Son olarak karışımın üzerine Parmesan veya kaşar peynir rendesini ilave edin.
10 _ Tavada pişen tavukları bir fırın kabına boşaltın.
11 _ Tavukların üzerine unlu karışımı dökün.
12 _ Karışımı eşit şekilde yayın.
13 _ Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Not: Bu yemeği tek kişilik güveçlerede yaparsanız daha etkileyici ve güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder