Malzemeler :
♦ 2 Su Bardağı Yeşil mercimek
♦ 1 Adet iri boy Kuru soğan
♦ 10 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
♦ 2 yemek kaşığı Domates Salçası
♦ 1 tatlı kaşığı Kimyon
♦ 1,5 tatlı kaşığı Tuz
♦ 1 tatlı kaşığı Acı pul biber (isteğe bağlı)
♦ 1 Çay kaşığı Karabiber
♦ 5 adet Yufka
♦ 3 Yumurta ( bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın)
♦ 1 su bardağı Süt
♦ 1 su bardağı Ayçiçek yağı
♦ Üzeri için Susam ve çörekotu
Yapılışı :
01 _ Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
02 _ Mercimeği 15 dakika suda beklettikten sonra suyunu dökün ve yeni su koyup 20 dakika haşlayın.
03 _ Ayçiçek yağında soğanları şeffaflaşana kadar kavurun.
04 _ Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
05 _ Salçayı 2-3 dakika kavurun.
06 _ Bu karışıma haşlayıp süzdüğünüz mercimeği ilave edin.
07 _ Kimyon, Tuz, Karabiber ve pulbiberi ilave edin ve 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin ve iç malzemeyi soğutun.
08 _ Yumurta, Süt ve Ayçiçek yağını bir karıştırma kabına koyun.
09 _ Homojen bir karışım elde edene kadar tüm malzemeleri karıştırın.
10 _ dörde böldüğünüz yufkayı sütlü karışım ile ıslatın.
11 _ Yufkanın yuvarlak kısmını katlayın.
12 _ Yufkanın üzerine harç koyun.
13 _ Yufkayı katlayın.
14 _ Yufkayı katlayın.
15 _ Yufkayı sonuna kadar katlayın.
16 _ Böreğin üzerine yumurta sarısını sürün ve bolca susam serpin.
17 _ isterseniz çörek otu serpin.
18 _ Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Not: .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder