Mercimekli Börek




Malzemeler :


♦ 2 Su Bardağı Yeşil mercimek
♦ 1 Adet iri boy Kuru soğan 

♦ 10 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
♦ 2 yemek kaşığı Domates Salçası 

♦ 1 tatlı kaşığı Kimyon
♦ 1,5 tatlı kaşığı Tuz
♦ 1 tatlı kaşığı Acı pul biber (isteğe bağlı)
♦ 1 Çay kaşığı Karabiber
♦ 5 adet Yufka
♦ 3 Yumurta ( bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın)
♦ 1 su bardağı Süt
♦ 1 su bardağı Ayçiçek yağı
♦ Üzeri için Susam ve çörekotu


Yapılışı :



01 _ Mercimeği ayıklayıp yıkayın.


02 _ Mercimeği 15 dakika suda beklettikten sonra suyunu dökün ve yeni su koyup 20 dakika haşlayın.

03 _ Ayçiçek yağında soğanları şeffaflaşana kadar kavurun.


04 _ Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.


05 _ Salçayı 2-3 dakika kavurun.

06 _ Bu karışıma haşlayıp süzdüğünüz mercimeği ilave edin.

07 _ Kimyon, Tuz, Karabiber ve pulbiberi ilave edin ve 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin ve iç malzemeyi soğutun.


08 _ Yumurta, Süt ve Ayçiçek yağını bir karıştırma kabına koyun.

09 _ Homojen bir karışım elde edene kadar tüm malzemeleri karıştırın.


10 _ dörde böldüğünüz yufkayı sütlü karışım ile ıslatın.


11 _ Yufkanın yuvarlak kısmını katlayın.


12 _ Yufkanın üzerine harç koyun.


13 _ Yufkayı katlayın.

14 _ Yufkayı katlayın.


15 _ Yufkayı sonuna kadar katlayın.


16 _ Böreğin üzerine yumurta sarısını sürün ve bolca susam serpin.


17 _ isterseniz çörek otu serpin.


18 _ Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Not: .


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder