Peynirli Kabak Çiçeği Dolması

 

 Malzemeler :

♦ Kabak çiçeği 6 Adet
♦ Beyaz peynir 50 gr.
♦ Lor peyniri 50 gr.
♦ İsli peynir 50 gr.
♦ Soda (Maden suyu) 200 ml (1 şişe)
♦ Un 3 çorba kaşığı
♦ Tuz
♦ Kızartma için yağ bol yağ

Yapılışı :



01 _ Kabak çiçeklerinin püsküllerini temizleyin ve yıkayın.



02 _ Elinizde ne tür peynir varsa karıştırın, yalnız beyaz peynir kullanırsanız çok erir ve sulanır, yalnız kaşar kullanırsanız çok tatsız olur…..
 
03 _ Tüm peynirleri rendeleyin veya ufalayın ve karıştırın.
 
04 _ Kabak çiçeklerini fazla hırpalamadan peynirleri doldurun .

05 _ Sodayı donacak kadar soğutun.


06 _ Kaplama hamurunu yapacağınız kabıda soğutun.


07 _ Sodanın içine unu ve bir tutam tuz ilave edin ve pürüzsüz olması için çok karıştırmayın (un biraz topaklı kalabilir).

08 _ Kabak çiçeği dolmalarını her yeri bulanacak şekilde karışıma batırıp bekletmeden kızgın yağa atın.


09 _ Renkleri dönene kadar pişirin.


Not: Yukarıdaki kızartma (pişirme) yöntemi Japon'lara ait bir yöntemdir, çeşitli sebze ve deniz ürünlerini pişirme yöntemidir, yöntemin ismi TEMPURA dır ve yağda kızarmasına rağmen çok hafif ve çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.  

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder