Malzemeler :
♦ Mantar 150 gr
♦ Sarımsak 2 diş
♦ Ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı
♦ Krema 4 çorba kaşığı
♦ Limon kabuğu rendesi 1/2 çay kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Yufka 1/2 adet
♦ Tereyağı 2 çorba kaşığı (eritilmiş)
♦ Peynir Parmesan veya kaşar rendesi Üzeri için
♦ Sarımsak 2 diş
♦ Ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı
♦ Krema 4 çorba kaşığı
♦ Limon kabuğu rendesi 1/2 çay kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Yufka 1/2 adet
♦ Tereyağı 2 çorba kaşığı (eritilmiş)
♦ Peynir Parmesan veya kaşar rendesi Üzeri için
Yapılışı :
01 _ Mantarları temizleyin ve doğrayın.
02 _ Az yağ ile mantarları soteleyin.
03 _ Mantarlar suyunu çektikten sonra ince dilimlenmiş sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
04 _ Mantarların rengi dönene kadar kavurun ve pişen sarımsakları tavadan çıkarıp atın.
05 _ Limon kabuğu rendesini ve kremayı ilave ederek bir taşım kaynatın.
06 _ Hamurun üzerine erittiğiniz tereyağını sürün.
07 _ Hamuru ikiye katlayın ve bir kesme kalıbı veya bardak ile kesin.
08 _ Kestiğiniz hamurları fırına girebilecek bir kalıbın içine yerleştirin.
09 _180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
10 _ Pişirdiğiniz kıtır hamurların içine hazırladığınız sıcak mantarlı karışımdan aldığı kadar koyun.
11 _Üzerine Parmesan veya kaşar peyniri rendeleyin, sıcak servis edin.
Not: yufka çok kıtır olduğu için bir lokmada yenecek büyüklükte yapmakta fayda var.
Bu yemek tam benlik.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil