Mantarlı Kıtır Yufka

Malzemeler :

♦ Mantar 150 gr
♦ Sarımsak 2 diş
♦ Ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı
♦ Krema 4 çorba kaşığı
♦ Limon kabuğu rendesi 1/2 çay kaşığı
Tuz
Karabiber
♦ Yufka 1/2 adet
♦ Tereyağı 2 çorba kaşığı (eritilmiş)
♦ Peynir Parmesan veya kaşar rendesi Üzeri için 
 
Yapılışı :


01 _ Mantarları temizleyin ve doğrayın.


02 _ Az yağ ile mantarları soteleyin.

03 _ Mantarlar suyunu çektikten sonra ince dilimlenmiş sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.


04 _ Mantarların rengi dönene kadar kavurun ve pişen sarımsakları tavadan çıkarıp atın.


05 _ Limon kabuğu rendesini ve kremayı ilave ederek bir taşım kaynatın.


06 _ Hamurun üzerine erittiğiniz tereyağını sürün.

07 _ Hamuru ikiye katlayın ve bir kesme kalıbı veya bardak ile kesin.



08 _ Kestiğiniz hamurları fırına girebilecek bir kalıbın içine yerleştirin.


09 _180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.



10 _ Pişirdiğiniz kıtır hamurların içine hazırladığınız sıcak mantarlı karışımdan aldığı kadar koyun.

11 _Üzerine Parmesan veya kaşar peyniri rendeleyin, sıcak servis edin.




Not: yufka çok kıtır olduğu için bir lokmada yenecek büyüklükte yapmakta fayda var.

Afiyet olsun.



1 yorum: