Malzemeler :
♦ 125 gr. Un.♦ 90 gr. Kaşar peyniri.
♦ 300 ml. Süt (1.5 Su bardağı)
♦ 15 gr. 3 dal Dereotu.
♦ 1 Adet Yumurta.
♦ 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tavayı yağlamak için.
♦ 1 çay kaşığı Tuz.
Tarif :
01 _ Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun karıştırın en son peynir ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın.
02 _ Dereotlarını ince doğrayın, kaşar peynirini rendenin kalın tarafıyla rendeleyin
03 _ Bir krep tavasını az yağ ile yağlayın ve ince bir krep yapacak kadar malzemeyi tavaya koyun, 26 cm. çapındaki bir tavaya 4/3 su bardağı krep karışımı kullanın, tavaya döktüğünüz krep karışımını çok hızlı bir şekilde tavaya eşit bir şekilde yaymak için tavayı sallayın.
04 _ Krepin iki tarafını da güzelce pişirin.
Not : sade yiyecekseniz hamuruna biraz daha tuz koyun, veya içine beyaz peynir koyarak tüketin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder