Krep (Peynir ve Dereotlu)


Malzemeler : 

♦ 125 gr. Un.
♦ 90 gr. Kaşar peyniri.
♦ 300 ml. Süt (1.5 Su bardağı)
♦ 15 gr. 3 dal Dereotu.
♦ 1 Adet Yumurta.
♦ 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tavayı yağlamak için.
♦ 1 çay kaşığı Tuz.

Tarif :


01 _ Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun karıştırın en son peynir ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın.


02 _ Dereotlarını ince doğrayın, kaşar peynirini rendenin kalın tarafıyla rendeleyin

03 _ Bir krep tavasını az yağ ile yağlayın ve ince bir krep yapacak kadar malzemeyi tavaya koyun, 26 cm. çapındaki bir tavaya 4/3 su bardağı krep karışımı kullanın, tavaya döktüğünüz krep karışımını çok hızlı bir şekilde tavaya eşit bir şekilde yaymak için tavayı sallayın.

04 _ Krepin iki tarafını da güzelce pişirin.



Not : sade yiyecekseniz hamuruna biraz daha tuz koyun, veya içine beyaz peynir koyarak tüketin. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder