Kabak Tatlısı

 Malzemeler :

♦ 1 Kg. Balkabağı
♦ 5 Çay bardağı Toz Şeker
♦ 1/2 Su bardağı Su
♦ 1 Su bardağı İri kıyılmış ceviz
♦ Kaymak veya kremşanti
Yapılışı :


01 _ Kabakları soyup temizleyin, kabakları uzun kibrit kutusu ölçülerinde kesin.

02 _ Tencereye dizdiğiniz kabaklara şeker ve su ilave edin (su ihtiyacı kabağın cinsine göre farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır).

03 _ Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, pişmeye tamamlanmadan 5 dakika önce suyunu kontrol edin suyu çok ise kapağı açık pişrmeye davam edin.

04 _ Soğuyunca süsleyip servis yapınız.
 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder