Malzemeler :
♦ 1 Kg. Balkabağı♦ 5 Çay bardağı Toz Şeker
♦ 1/2 Su bardağı Su
♦ 1 Su bardağı İri kıyılmış ceviz
♦ Kaymak veya kremşanti
Yapılışı :
01 _ Kabakları soyup temizleyin, kabakları uzun kibrit kutusu ölçülerinde kesin.
02 _ Tencereye dizdiğiniz kabaklara şeker ve su ilave edin (su ihtiyacı kabağın cinsine göre farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır).
03 _ Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, pişmeye tamamlanmadan 5 dakika önce suyunu kontrol edin suyu çok ise kapağı açık pişrmeye davam edin.
04 _ Soğuyunca süsleyip servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder