Mantı Suyuna Çorba



Malzemeler :

♦ Mantı suyu 1 litre (5 su bardağı)
♦ Şehriye 1 Türk kahve fincanı
♦ Yumurta sarısı 1 adet
♦ Limon suyu 3 Çorba kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber 

 
Salçalı sos (mantıdan kalan)
♦ Tereyağı 2 çorba kaşığı
♦ Salça 2 çorba kaşığı
♦ Su 1 su bardağı 

  
Mantıdan kalma sos yoksa
♦ Tereyağı 2 çorba kaşığı
♦ Kırmızı pul veya kırmızı toz biber

Yapılışı :



01 _ Mantıları haşladığınız suyu kaynatın.


02 _ Mantı suyu kaynayınca şehriyeleri (tel veya arpa) ilave edin.


03 _ Yumurta sarısına limon suyunu ilave edin, çırpın.

04 _ yumurtanın içine çorba suyundan azar azar ilave edin, yumurta pişmemelidir.


05 _ Şehriye piştikten sonra bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin.


06 _ Mantı için hazırladığınız salçalı sostan kalmışsa çorbaya biraz renk vermesi için kullanın veya mantıdan sos kalmadıysa tereyağını kızdırın içine toz veya pul biber ilave edin sos yerine bu karışımı koyun.


07 _ Bu işlem çorbaya hem lezzet hemde renk verir.


08 _ Sıcak servis edin.



Not :
 .



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder