Portakal Şuruplu Kek


 Malzemeler :

Kek 
♦ 4 adet Yumurta
♦ 1 su bardağı Şeker
♦ 1 su bardağı Portakal suyu
♦ 2 Tatlı kaşığı Portakal kabuğu rendesi
♦ 2,5 su bardağı Un
♦ 2 Çay kaşığı Kabartma tozu

Şurup

♦ 1 su bardağı Portakal suyu
♦ 4/3 su bardağı Şeker
♦ 4 Tatlı kaşığı Portakal kabuğu rendesi

 
Yapılışı :



01 _ Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayrı çırpma kaplarına koyun.


02_ 1 su bardağı şeker ile yumurta sarılarını çırpın.


03_ 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 1 bardak portakal suyunu yumurtalara ilave edin.


04_Unu ve kabartma tozunu ilave edin.


05_ 2-3 dakika mikser ile çırpın.


06_ Yumurta aklarını kar haline gelene kadar mikser ile yüksek devirde çırpın.

07_ Kar haline gelen yumurta aklarını hamura ekleyin.


08_ Yumurta aklarını kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın (aşırı karıştırarak yumurta aklarını çok söndürmeyin).


09_ 25 cm çapındaki kalıbı yağlayıp hafifçe unlayın ve hazırladığınız keki kalıba boşaltın .


10_ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin, pişen keki soğutun.


11_ Şurup için 4/3 bardak şekeri bir tencereye koyun.


12_ 1 bardak portakal suyu ve 4 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesini 5 dakika kaynatın.

13_ Şurubu soğuttuğunuz kekin üzerine yavaş yavaş dökünüz, kek soğuk şurup sıcak olmalı.


14_ Dilimleyip servis ediniz.

Not: .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder