Malzemeler :
Kek♦ 4 adet Yumurta
♦ 1 su bardağı Şeker
♦ 1 su bardağı Portakal suyu
♦ 2 Tatlı kaşığı Portakal kabuğu rendesi
♦ 2,5 su bardağı Un
♦ 2 Çay kaşığı Kabartma tozu
Şurup
♦ 1 su bardağı Portakal suyu
♦ 4/3 su bardağı Şeker
♦ 4 Tatlı kaşığı Portakal kabuğu rendesi
Yapılışı :
01 _ Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayrı çırpma kaplarına koyun.
02_ 1 su bardağı şeker ile yumurta sarılarını çırpın.
03_ 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 1 bardak portakal suyunu yumurtalara ilave edin.
04_Unu ve kabartma tozunu ilave edin.
05_ 2-3 dakika mikser ile çırpın.
06_ Yumurta aklarını kar haline gelene kadar mikser ile yüksek devirde çırpın.
07_ Kar haline gelen yumurta aklarını hamura ekleyin.
08_ Yumurta aklarını kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın (aşırı karıştırarak yumurta aklarını çok söndürmeyin).
09_ 25 cm çapındaki kalıbı yağlayıp hafifçe unlayın ve hazırladığınız keki kalıba boşaltın .
10_ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin, pişen keki soğutun.
11_ Şurup için 4/3 bardak şekeri bir tencereye koyun.
12_ 1 bardak portakal suyu ve 4 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesini 5 dakika kaynatın.
13_ Şurubu soğuttuğunuz kekin üzerine yavaş yavaş dökünüz, kek soğuk şurup sıcak olmalı.
14_ Dilimleyip servis ediniz.
Not: .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder