Malzemeler :
♦ Enginar 2 adet♦ Bezelye 100 gr
♦ Taze soğan 5-6 adet
♦ Limon suyu 3 çorba kaşığı
♦ Sıcak su 3 su bardağı
♦ Zeytinyağı 1 kahve fincanı
♦ Dereotu 1/2 demet
♦ Tuz
♦ Kesme şeker 1 adet
Yapılışı :
01 _ Taze soğanları temizleyip doğrayın.
02 _ Tencereye koyduğunuz 1 kahve fincanı zeytinyağı ısınınca soğanları ilave edin.
03 _ Enginarları yıkayın ve temizleyin.
04 _ Temizleyip dörde böldüğünüz enginarları ve enginar saplarını tencereye ilave edin.
05 _ Bezelyeyide ilave edin.
06 _ Üç çorba kaşığı limonu ilave edin.
07 _ Yarım çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak enginarlar sararana kadar yaklaşık 15 dk.
08 _ Üç su bardağı sıcak suyu, tuzu ve kesme şekeri ilave edin.
09 _ Bezelyeler ve enginarlar pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin
10 _ Yemeği ocaktan alınca doğradığınız dereotunu ilave edin.
11 _ Sıcak, ılık veya soğuk servis ediniz.
Not : .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder