Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler :

♦ Enginar 2 adet
♦ Bezelye 100 gr
♦ Taze soğan 5-6 adet
♦ Limon suyu 3 çorba kaşığı
♦ Sıcak su 3 su bardağı
♦ Zeytinyağı 1 kahve fincanı
♦ Dereotu 1/2 demet
♦ Tuz
♦ Kesme şeker 1 adet

Yapılışı :  



01 _ Taze soğanları temizleyip doğrayın.


02 _ Tencereye koyduğunuz 1 kahve fincanı zeytinyağı ısınınca soğanları ilave edin.
 



03 _ Enginarları yıkayın ve temizleyin.

04 _ Temizleyip dörde böldüğünüz enginarları ve enginar saplarını tencereye ilave edin.


05 _ Bezelyeyide ilave edin.


06 _ Üç çorba kaşığı limonu ilave edin.


07 _ Yarım çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak enginarlar sararana kadar yaklaşık 15 dk.

08 _ Üç su bardağı sıcak suyu, tuzu ve kesme şekeri ilave edin.


09 _ Bezelyeler ve enginarlar pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin

10 _ Yemeği ocaktan alınca doğradığınız dereotunu ilave edin.


11 _ Sıcak, ılık veya soğuk servis ediniz.



Not : .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder