Fesleğenli Zeytinyağı


Malzemeler :



Yapılışı :

Not : 





01 _ Fesleğenleri çok iyi yıkayıp temizleyin ve kurutun.

02 _ Fesleğen ve zeytinyağını blenderdan geçirin.

03 _ Elde ettiğiniz karışımı buz kalıplarına dökün veya buz torbası kullanın.


04 _ Karışımı dondurunuz.

05 _ Kalıplardan çıkarttığınız, donmuş fesleğenli zeytinyağlarını bir poşet ile buzlukta saklayın.
06 _ Yağda dondurduğunuz fesleğeni salatalarda veya yapacağınız soslarda kullanabilirsiniz, kullanmadan 15-20 dakika önce dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında bekleterek eritmelisiniz.



Not : Fesleğen çok dayanıksız ve her zaman bulunamayan bir baharattır, fesleğeni saklamak için güzel bir yöntemidir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder