Malzemeler :
♦ 500 ml. Zeytinyağı ♦ 2 Bağ veya 100 Gr. Fesleğen
Yapılışı :
Not : Salatalarda ve soslarda kullanmak üzere fesleğen saklama yöntemidir.
01 _ Fesleğenleri çok iyi yıkayıp temizleyin ve kurutun.
02 _ Fesleğen ve zeytinyağını blenderdan geçirin.
03 _ Elde ettiğiniz karışımı buz kalıplarına dökün veya buz torbası kullanın.
04 _ Karışımı dondurunuz.
05 _ Kalıplardan çıkarttığınız, donmuş fesleğenli zeytinyağlarını bir poşet ile buzlukta saklayın.
06 _ Yağda dondurduğunuz fesleğeni salatalarda veya yapacağınız soslarda kullanabilirsiniz, kullanmadan 15-20 dakika önce dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında bekleterek eritmelisiniz.
Not : Fesleğen çok dayanıksız ve her zaman bulunamayan bir baharattır, fesleğeni saklamak için güzel bir yöntemidir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder