Malzemeler :
♦ 1 Su Bardağı. Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)♦ 1 Su Bardağı. Beyaz Toz şeker
♦ 3/4 Su Bardağı Esmer şeker yoksa beyaz şeker
♦ 2 Adet. Yumurta
♦ 1 Paket Toz vanilya
♦ 2 Su Bardağı Un
♦ 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
♦ 1 Çay Kaşığı Tuz
♦ 1,5 Tatlı Kaşığı Toz Tarçın
♦ 3 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
Yapılışı :
01 _ Mikserin karıştırma kabına tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri koyarak krema haline gelene kadar çırpın.
02 _ Çırpmaya devam ederken, yumurtaları ve vanilyayı ilave edin.
03 _ Un, karbonat, tuz ve tarçını bir süzgeçten eleyerek tereyağlı karışıma ekleyin ve mikser ile orta devirde 1-2 dakika karıştırın.
04 _ Yulaf ezmesini ilave ederek bir dakika daha karıştırın.
05 _ Kabın üzerine streç filim ile kaplayıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
06 _ Fırını 190 dereceye ısıtın.
07 _ Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlayarak tepsiye beşer cm. aralıklarla koyun.
08 _ Hamur toplarını, tozşekere batırılmış çatal ile ezerek yatsı hale getirin.
09 _ Önceden ısıtılmış fırında 12-14 dakika pişirin. Fırın tepsisinde 5 dakika soğuttuktan sonra ikram tepsisine koyabilirsiniz.
Not:
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder