Malzemeler :
♦ Patlıcan 1 Adet♦ Nişasta 100 gr
♦ Yoğurt 2 Su bardağı
♦ Sarımsak 1 diş
♦ Ayçiçek yağı Kızartma için yeteri kadar
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _ Patlıcanı yıkayın ve soyun.
02 _ Küp küp doğrayın.
03 _ 1 litre suya 2 çay kaşığı tuz atıp karıştırın ve küp küp doğradığınız patlıcanları atın, kısa bir süre bekletin.
04 _ Patlıcanları bir süzgüye çıkarın, ve üzerine nişasta ekleyin.
05 _ Süzgüyü sallayarak patlıcanların nişastayla kaplanmasını ve fazla nişastanın elenmesini sağlayın.
06 _ Nişasta kaplanmış patlıcanları kızgın yağa atın.
07 _ Patlıcanlar kahverengi renk alana kadar kızartın ve kağıt havluya çıkartın.
08 _ Patlıcanlar soğuyunca sarımsaklı yoğurt ilave edini ve çok bekletmeden servis yapın.
Not : Patlıcanlar ile yoğurdu servis yapmadan hemen önce karıştırın aksi halde nişasta yumuşayacağı için çıtırlığını kaybeder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder