Yoğurtlu Kıtır patlıcan

Malzemeler :

♦ Patlıcan 1 Adet
♦ Nişasta 100 gr
♦ Yoğurt 2 Su bardağı
♦ Sarımsak 1 diş
♦ Ayçiçek yağı Kızartma için yeteri kadar
♦ Tuz


Yapılışı :





01 _ Patlıcanı yıkayın ve soyun.


02 _ Küp küp doğrayın.


03 _ 1 litre suya 2 çay kaşığı tuz atıp karıştırın ve küp küp doğradığınız patlıcanları atın, kısa bir süre bekletin.


04 _ Patlıcanları bir süzgüye çıkarın, ve üzerine nişasta ekleyin.


05 _ Süzgüyü sallayarak patlıcanların nişastayla kaplanmasını ve fazla nişastanın elenmesini sağlayın.

06 _ Nişasta kaplanmış patlıcanları kızgın yağa atın.

07 _ Patlıcanlar kahverengi renk alana kadar kızartın ve kağıt havluya çıkartın.

08 _ Patlıcanlar soğuyunca sarımsaklı yoğurt ilave edini ve çok bekletmeden servis yapın.


Not : Patlıcanlar ile yoğurdu servis yapmadan hemen önce karıştırın aksi halde nişasta yumuşayacağı için çıtırlığını kaybeder.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder