Tavuk Sarma



Malzemeler :

♦ Tavukgöğüsü 2 adet
♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 6 tatlı kaşığı
♦ Un 6 tatlı kaşığı
♦ Sarmısak tozu 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Salam 12 dilim
♦ Kaşar peyniri 200 gr.
♦ Ayçiçek yağı tepsiyi yağlamak için
 

Yapılışı :


01 _ Tavuk göğüsü temizleyin.


02 _ Tavuk göğüsünü ortadan ikiye bölerek etin incelmesini sağlayın.

03 _ Tavuk göğüsünü ortadan ikiye bölerek etin incelmesini sağlayın.

04 _ Eti bir naylon torbanın içine koyarak dövün.


05 _ Etin her iki yüzünü una bulayın.


06 _ Daha sonrada yumurtaya bulayın.

07 _ Galeta unu, tuz, karabiber, sarımsak tozunu karıştırın ve yumurtaya batırdığınız tavukları bu karışıma bulayın

08 _ Salamları tavuğun içine dizin.


09 _ Salamların üzerine peynir dilimlerini dizin.


10 _ Peynirlerin üzerine bir kat daha salam dizin.

11 _ Salamlar görünmeyecek şekilde tavugu sarın açılmasını önlemek için kürdan kullanabilirsiniz.


12 _ Sardığınız göğüs etlerini yağladığınız bir tepsiye yerleştirin.


13 _ Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.


14 _ Fırından çıkarınca 3-5 dakika dinlendirin ve daha sonra 2-3 cm eninde keserek servis edebilirsiniz.



Not: .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder