Malzemeler :
♦ Tavukgöğüsü 2 adet♦ Yumurta 2 adet
♦ Galeta unu 6 tatlı kaşığı
♦ Un 6 tatlı kaşığı
♦ Sarmısak tozu 1 tatlı kaşığı
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Salam 12 dilim
♦ Kaşar peyniri 200 gr.
♦ Ayçiçek yağı tepsiyi yağlamak için
Yapılışı :
01 _ Tavuk göğüsü temizleyin.
02 _ Tavuk göğüsünü ortadan ikiye bölerek etin incelmesini sağlayın.
03 _ Tavuk göğüsünü ortadan ikiye bölerek etin incelmesini sağlayın.
04 _ Eti bir naylon torbanın içine koyarak dövün.
05 _ Etin her iki yüzünü una bulayın.
06 _ Daha sonrada yumurtaya bulayın.
07 _ Galeta unu, tuz, karabiber, sarımsak tozunu karıştırın ve yumurtaya batırdığınız tavukları bu karışıma bulayın
08 _ Salamları tavuğun içine dizin.
09 _ Salamların üzerine peynir dilimlerini dizin.
10 _ Peynirlerin üzerine bir kat daha salam dizin.
11 _ Salamlar görünmeyecek şekilde tavugu sarın açılmasını önlemek için kürdan kullanabilirsiniz.
12 _ Sardığınız göğüs etlerini yağladığınız bir tepsiye yerleştirin.
13 _ Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
14 _ Fırından çıkarınca 3-5 dakika dinlendirin ve daha sonra 2-3 cm eninde keserek servis edebilirsiniz.
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder