Patates Graten


Malzemeler :

♦ 500 Gr. Patates
♦ 200 ml. 1 küçük paket tikfeçli Krema
♦ 1 Diş Sarmısak
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
Tuz
Muskat (Hint cevizi)

Yapılışı :


01 _ Sarmısağı ikiye bölün ve fırın tepsisine bastıra bastıra sürün.


02 _ Tereyağını tepsiye sürün.



03 _ Patatesleri soyun ve 2-3 mm kalınlığında kesin, böyle bir rendeniz yoksa biçakla kesebilirsiniz.


04 _ Kesilmiş patatesleri tepsiye dizin.


05 _ Muskatı her kat patatesin üzerine serpin, muskat kullanırken dikkat edin fazlası kötü olabilir. Yine her kata yeteri kadar tuz atın


06 _ Muskat (Hint cevizi) olar bilinen bir baharattır, rendeleneker kullanılır.


07 _ Kremayı her kata koyun.


08 _ Her tepsiye iki veya 3 kat patates koymakta fayda var.


09 _ Her kata krema, tuz ve muskat koymayı unutmayın.

10 _ Severseniz graten piştikten sonra üzerine kaşar peyniri koyun, fırının ızgarasını açıp üzerini kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz .




Not: Her türlü kırmızı et, beyaz et ve balık yeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.



Not: Fazla krema kullanmak istemiyorsanız krema miktarını yarıya düşürün ve 200 ml (1 su bardağı) süt kullanın. 

 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder