Malzemeler :
♦ 500 Gr. Patates
♦ 200 ml. 1 küçük paket tikfeçli Krema
♦ 1 Diş Sarmısak
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
Tuz
Muskat (Hint cevizi)
Yapılışı :
01 _ Sarmısağı ikiye bölün ve fırın tepsisine bastıra bastıra sürün.
02 _ Tereyağını tepsiye sürün.
03 _ Patatesleri soyun ve 2-3 mm kalınlığında kesin, böyle bir rendeniz yoksa biçakla kesebilirsiniz.
04 _ Kesilmiş patatesleri tepsiye dizin.
05 _ Muskatı her kat patatesin üzerine serpin, muskat kullanırken dikkat edin fazlası kötü olabilir. Yine her kata yeteri kadar tuz atın
06 _ Muskat (Hint cevizi) olar bilinen bir baharattır, rendeleneker kullanılır.
07 _ Kremayı her kata koyun.
08 _ Her tepsiye iki veya 3 kat patates koymakta fayda var.
09 _ Her kata krema, tuz ve muskat koymayı unutmayın.
10 _ Severseniz graten piştikten sonra üzerine kaşar peyniri koyun, fırının ızgarasını açıp üzerini kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz .
Not: Her türlü kırmızı et, beyaz et ve balık yeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Not: Fazla krema kullanmak istemiyorsanız krema miktarını yarıya düşürün ve 200 ml (1 su bardağı) süt kullanın.
♦ 200 ml. 1 küçük paket tikfeçli Krema
♦ 1 Diş Sarmısak
♦ 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
Tuz
Muskat (Hint cevizi)
Yapılışı :
01 _ Sarmısağı ikiye bölün ve fırın tepsisine bastıra bastıra sürün.
02 _ Tereyağını tepsiye sürün.
03 _ Patatesleri soyun ve 2-3 mm kalınlığında kesin, böyle bir rendeniz yoksa biçakla kesebilirsiniz.
04 _ Kesilmiş patatesleri tepsiye dizin.
05 _ Muskatı her kat patatesin üzerine serpin, muskat kullanırken dikkat edin fazlası kötü olabilir. Yine her kata yeteri kadar tuz atın
06 _ Muskat (Hint cevizi) olar bilinen bir baharattır, rendeleneker kullanılır.
07 _ Kremayı her kata koyun.
08 _ Her tepsiye iki veya 3 kat patates koymakta fayda var.
09 _ Her kata krema, tuz ve muskat koymayı unutmayın.
10 _ Severseniz graten piştikten sonra üzerine kaşar peyniri koyun, fırının ızgarasını açıp üzerini kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz .
Not: Her türlü kırmızı et, beyaz et ve balık yeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Not: Fazla krema kullanmak istemiyorsanız krema miktarını yarıya düşürün ve 200 ml (1 su bardağı) süt kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder