Sepetleme (Kuzu İncik)


Tarifin kaynağı: Ayşe KAPTAN

Malzemeler :

♦ Kuzu incik 1,250 kg
♦ Su 1,5 litre
♦ Un 1 çorba kaşığı
♦ Sarımsak 4 diş
♦ Limon 1/2 adet (1/2 kahve fincanı)
♦ Ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı
♦ Tuz


Yapılışı :



01 _Kasabınıza kuzu incikleri ortadan ikiye böldürün.


02 _ Etleri düdüklü tencerede yaklaşık 40 dakika pişirin.


03 _ Etlerin çok pişmemesi gerekir, etler daha kızaracak.


04 _ Etleri un ile kaplayın.


05 _ Tavaya 5 kaşık yağı koyun yağ ısınınca unladığınız etleri koyup kızartın.


06 _ Etleri haşladığınız sudan 3 su bardağını bir tencereye koyun ve kızarttığınız etleri tencereye ilave edin.



07 _ Bir çorba kaşığı unu bir tavada kavurun.

08 _ Kavurduğunuz una 1/2 su bardağı et suyundan koyarak karıştırın.

09 _ Dört adet sarımsağı ezin.

10 _ Sarımsağa 1/2 limon suyunu ilave edin.

11 _ Kavurduğunuz ve et suyu ile sulandırdığınız unlu meyaneyi etlere ilave edin.

12 _ Etlere sarımsak ve limon karışımını da ilave edin.

13 _ Etleri son kez 2-3 dakika kaynatın.

14 _ Sıcak servis yapın.


Not: Bu yemek Muğla yöresinin yemeğidir, özellikle kurban bayramlarının vazgeçilmezidir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder