Tarifin kaynağı: Ayşe KAPTAN
Malzemeler :
♦ Kuzu incik 1,250 kg♦ Su 1,5 litre
♦ Un 1 çorba kaşığı
♦ Sarımsak 4 diş
♦ Limon 1/2 adet (1/2 kahve fincanı)
♦ Ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı
♦ Tuz
Yapılışı :
01 _Kasabınıza kuzu incikleri ortadan ikiye böldürün.
02 _ Etleri düdüklü tencerede yaklaşık 40 dakika pişirin.
03 _ Etlerin çok pişmemesi gerekir, etler daha kızaracak.
04 _ Etleri un ile kaplayın.
05 _ Tavaya 5 kaşık yağı koyun yağ ısınınca unladığınız etleri koyup kızartın.
06 _ Etleri haşladığınız sudan 3 su bardağını bir tencereye koyun ve kızarttığınız etleri tencereye ilave edin.
07 _ Bir çorba kaşığı unu bir tavada kavurun.
08 _ Kavurduğunuz una 1/2 su bardağı et suyundan koyarak karıştırın.
09 _ Dört adet sarımsağı ezin.
10 _ Sarımsağa 1/2 limon suyunu ilave edin.
11 _ Kavurduğunuz ve et suyu ile sulandırdığınız unlu meyaneyi etlere ilave edin.
12 _ Etlere sarımsak ve limon karışımını da ilave edin.
13 _ Etleri son kez 2-3 dakika kaynatın.
14 _ Sıcak servis yapın.
Not: Bu yemek Muğla yöresinin yemeğidir, özellikle kurban bayramlarının vazgeçilmezidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder