Malzemeler :
20 adet börek için
♦ Ayçiçek yağı 1 Türk Kahve fincanı
♦ Kuşbaşı dana eti 300 gr.
♦ Soğan 1 adet
♦ Domates Salçası 3 yemek kaşığı
♦ Sıcak su 6 su bardağı
♦ Patates 2 adet
♦ Havuç 2 adet
♦ Bezelye 250 gr. net
♦ Milföy Hamuru 1 kg.
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
01 _ Patates, soğan, havucu temizleyip soyun ve doğrayın.
02 _ Tencere ısınınca yağı koyun, yağ ısınınca eti ilave edin karıştırarak 3-4 dakika çevirin, soğanları ilave edin.
03 _ Soğanlarda kavrulmaya başladığında salçayı ilave edin.
04 _ Salçayı da 2-3 dakika kavurun.
05 _ Salçaya 1 bardak su ilave edin.
06 _ İlave ettiğiniz su kaynadıktan sonra patatesleri ilave edin.
07 _ Havuçları da ilave edin 5 dakika daha tıkırdatın.
08 _ Geri kalan 5 bardak sıcak suyu ilave edin.
09 _ Etler piştiğinde bezelyeyi atın 10 dakikada bezelyeyle birlikte pişirin (konserve bezelye kullanıyorsanız), eğer donmuş veya taze bezelye kullanacaksanız havuçlarla birlikte bezelyeyi de atmanız gerekir.
10 _Pişirdiğiniz malzemenin suyunu ve tanelerini ayırın.
11 _Milföy hamurunu yeterli süre önce dondurucudan çıkarttın sarılabilecek kıvama gelince soğuttuğunuz içten koyarak sarın.
12 _Sardığınız milföyü fırın tepsisine ek yeri aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.
13 _Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
14 _Servis tabağını fırında ısıtın.
15 _Süzdüğünüz sosun suyunu ısıtın ve böreklerin üzerine dökün.
16 _Sıcak servis edin.
Not:
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder