Bezelyeli Milföy

Malzemeler :

 
20 adet börek için 

 
♦ Ayçiçek yağı 1 Türk Kahve fincanı
♦ Kuşbaşı dana eti 300 gr.
♦ Soğan 1 adet
♦ Domates Salçası 3 yemek kaşığı
♦ Sıcak su 6 su bardağı
♦ Patates 2 adet
♦ Havuç 2 adet
♦ Bezelye 250 gr. net
♦ Milföy Hamuru 1 kg.
Tuz
Karabiber

Yapılışı :



01 _ Patates, soğan, havucu temizleyip soyun ve doğrayın.


02 _ Tencere ısınınca yağı koyun, yağ ısınınca eti ilave edin karıştırarak 3-4 dakika çevirin, soğanları ilave edin.

03 _ Soğanlarda kavrulmaya başladığında salçayı ilave edin.


04 _ Salçayı da 2-3 dakika kavurun.


05 _ Salçaya 1 bardak su ilave edin.


06 _ İlave ettiğiniz su kaynadıktan sonra patatesleri ilave edin.


07 _ Havuçları da ilave edin 5 dakika daha tıkırdatın.

08 _ Geri kalan 5 bardak sıcak suyu ilave edin.

09 _ Etler piştiğinde bezelyeyi atın 10 dakikada bezelyeyle birlikte pişirin (konserve bezelye kullanıyorsanız), eğer donmuş veya taze bezelye kullanacaksanız havuçlarla birlikte bezelyeyi de atmanız gerekir.



10 _Pişirdiğiniz malzemenin suyunu ve tanelerini ayırın.

11 _Milföy hamurunu yeterli süre önce dondurucudan çıkarttın sarılabilecek kıvama gelince soğuttuğunuz içten koyarak sarın.



12 _Sardığınız milföyü fırın tepsisine ek yeri aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.

13 _Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

14 _Servis tabağını fırında ısıtın.

15 _Süzdüğünüz sosun suyunu ısıtın ve böreklerin üzerine dökün.

16 _Sıcak servis edin.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder