Malzemeler :
♦ Yufka 1 kg. (6 adet)♦ Yumurta 3 adet
♦ Süt 2 su bardağı
♦ Ayçiçek yağı 1 su bardağı
♦ Tuz gerektiği kadar (peynirin tuzlu olduğunu unutmayın)
♦ Karabiber
♦ Kaşar peyniri 100 gr.
♦ Keçi peyniri 100 gr.
♦ Beyaz peynir 100 gr.
♦ Ispanak 100 gr. 4-5 kök
♦ Maydanoz 1/2 demet
♦ Dereotu 1/2 demet
♦ Margarin tepsiyi yağlamak için
Yapılışı :
01 _ Ispanak, dereotu ve maydanozu yıkayıp temizleyin.
02 _ Tüm yeşillikleri ince doğrayın.
03 _ Kaşar, keçi peyniri ve beyazpeyniri rendeleyin.
04 _ Karabaiber gerekliyse tuz ilave edin.
05 _ Karıştırma kabına 3 yumurta, 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı ayçiçek yağı ilave edin.
06 _ Tüm malzemeyi güzelce çırpın.
07 _ Tepsiyi yağlayın ve birinci yufkayı tepsiye yayın.
08 _ diğer yufkayı yumurtalı karışıma batırın.
09 _ Yufkanın tamamen ıslanmasını sağlayın.
10 _ Yufkadaki fazla sıvıyı süzdürün fakat elinizle sıyırmayın.
11 _ Islattığınız 2. ve 3. yufkayı tepsiye yayın.
12 _ 4. yufkanın yarısını ıslatıp tepsiye yayın.
13 _ Peynirle karıştırdığınız yeşillikleri yufkaların üzerine yayın.
14 _ 4. yufkanın kalanını ıslatıp tepsiye serin.
15 _ Kalan 5 ve 6. yufkaları ıslatıp tepsiye serin.
16 _ En alta serdiğiniz yufkanın sarkan parçalarını tepsinin üzerine örtün.
17 _ Kalan yumurtalı karışımı tepsinin üzerine boşaltın.
18 _ 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
19 _ Tamamen pişmemiş olan su böreğinizi keskin bir biçak ile dilimleyin.
20 _ Dilimlediğiniz böreğinizi tekrar fırına atın.
21 _ yaklaşık 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
22 _ Sıcak servis edin.
Not: .
Afiyet olsun.
harika bir su böregi, hazir yufkadan .
YanıtlaSildaha ince daha hafif ellerinize saglik