Kolay Su Böreği


Malzemeler :

♦ Yufka 1 kg. (6 adet)
♦ Yumurta 3 adet
♦ Süt 2 su bardağı
♦ Ayçiçek yağı 1 su bardağı
♦ Tuz gerektiği kadar (peynirin tuzlu olduğunu unutmayın)
♦ Karabiber
♦ Kaşar peyniri 100 gr.
♦ Keçi peyniri 100 gr.
♦ Beyaz peynir 100 gr.
♦ Ispanak 100 gr. 4-5 kök
♦ Maydanoz 1/2 demet
♦ Dereotu 1/2 demet
♦ Margarin tepsiyi yağlamak için

Yapılışı :


01 _ Ispanak, dereotu ve maydanozu yıkayıp temizleyin.


02 _ Tüm yeşillikleri ince doğrayın.

03 _ Kaşar, keçi peyniri ve beyazpeyniri rendeleyin.

04 _ Karabaiber gerekliyse tuz ilave edin.


05 _ Karıştırma kabına 3 yumurta, 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı ayçiçek yağı ilave edin.


06 _ Tüm malzemeyi güzelce çırpın.


07 _ Tepsiyi yağlayın ve birinci yufkayı tepsiye yayın.


08 _ diğer yufkayı yumurtalı karışıma batırın.


09 _ Yufkanın tamamen ıslanmasını sağlayın.

10 _ Yufkadaki fazla sıvıyı süzdürün fakat elinizle sıyırmayın.


11 _ Islattığınız 2. ve 3. yufkayı tepsiye yayın.


12 _ 4. yufkanın yarısını ıslatıp tepsiye yayın.


13 _ Peynirle karıştırdığınız yeşillikleri yufkaların üzerine yayın.

14 _ 4. yufkanın kalanını ıslatıp tepsiye serin.

15 _ Kalan 5 ve 6. yufkaları ıslatıp tepsiye serin.

16 _ En alta serdiğiniz yufkanın sarkan parçalarını tepsinin üzerine örtün.


17 _ Kalan yumurtalı karışımı tepsinin üzerine boşaltın.


18 _ 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.


19 _ Tamamen pişmemiş olan su böreğinizi keskin bir biçak ile dilimleyin.


20 _ Dilimlediğiniz böreğinizi tekrar fırına atın.

21 _ yaklaşık 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.

22 _ Sıcak servis edin.


Not: .

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. harika bir su böregi, hazir yufkadan .
    daha ince daha hafif ellerinize saglik

    YanıtlaSil