Malzemeler :
4 adet Kabak Karnıyarık için
♦ 4 Adet Kabak
♦ 250 Gr. Kıyma
♦ 1 Adet Kuru Soğan
♦ 1 Adet Domates
♦ 3 Yemek Kaşığı Domates püresi veya 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
♦ 4-5 Dal Dereotu
♦ 4 ince dilim Kaşar peyniri
♦ 1 Su bardağı Sıcak su
Tuz
Karabiber
Yapılışı :

01 _ Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin ve doğrayın.

02 _ Kabakları soyun, kıyma yerleştirmek için kabakları yarın ve kızartın.

03 _ Kıymayı az yağ ile kavurun.

04 _ Kıymanın rengi dönünce soğanları ilave edin.

05 _ Soğanlar şeffaflaşınca ya kadar birlikte kavurun.

06 _ Domates ve domates püresi veya salçayla ilave edin.

07 _ Harca son olarak dereotunu ilave edin.

08 _ Kıymalı harcı Kızarttığınız kabaklara paylaştırın.

09 _ 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte kabaklar yaklaşık yarım saat pişirilir.

10 _ Kabakların üzerine kaşar peyniri koyun fırının ızgarasını açın ve kaşarlar eriyene kadar pişirin.
♦ 4 Adet Kabak
♦ 250 Gr. Kıyma
♦ 1 Adet Kuru Soğan
♦ 1 Adet Domates
♦ 3 Yemek Kaşığı Domates püresi veya 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
♦ 4-5 Dal Dereotu
♦ 4 ince dilim Kaşar peyniri
♦ 1 Su bardağı Sıcak su
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
01 _ Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin ve doğrayın.
02 _ Kabakları soyun, kıyma yerleştirmek için kabakları yarın ve kızartın.
03 _ Kıymayı az yağ ile kavurun.
04 _ Kıymanın rengi dönünce soğanları ilave edin.
05 _ Soğanlar şeffaflaşınca ya kadar birlikte kavurun.
06 _ Domates ve domates püresi veya salçayla ilave edin.
07 _ Harca son olarak dereotunu ilave edin.
08 _ Kıymalı harcı Kızarttığınız kabaklara paylaştırın.
09 _ 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte kabaklar yaklaşık yarım saat pişirilir.
10 _ Kabakların üzerine kaşar peyniri koyun fırının ızgarasını açın ve kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Not: .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder