Kabak Karnıyarık

 Malzemeler :

  4 adet Kabak Karnıyarık için
♦ 4 Adet Kabak
♦ 250 Gr. Kıyma
♦ 1 Adet Kuru Soğan
♦ 1 Adet Domates
♦ 3 Yemek Kaşığı Domates püresi veya 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
♦ 4-5 Dal Dereotu
♦ 4
ince dilim Kaşar peyniri
♦ 1 Su bardağı Sıcak su
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

01 _ Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin ve doğrayın.


02 _ Kabakları soyun, kıyma yerleştirmek için kabakları yarın ve kızartın.

03 _ Kıymayı az yağ ile kavurun.


04 _ Kıymanın rengi dönünce soğanları ilave edin.


05 _ Soğanlar şeffaflaşınca ya kadar birlikte kavurun.


06 _ Domates ve domates püresi veya salçayla ilave edin.


07 _ Harca son olarak dereotunu ilave edin.

08 _ Kıymalı harcı Kızarttığınız kabaklara paylaştırın.

09 _ 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte kabaklar yaklaşık yarım saat pişirilir.

10 _ Kabakların üzerine kaşar peyniri koyun fırının ızgarasını açın ve kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder